schermtijd-en-skincare-met-deze-7-producten-bescherm-je-jouw-huid-tegen-blauw-licht-256444
©Getty Images

Pre-TikTok ging er via het wereldwijde web een filmpje rond met het zeer uitgebreide beautyritueel van een Aziatische skinfluencer. Het opvallendste aan het filmpje? De laatste stap in haar huidverzorging was een dikke laag spf als bescherming tegen het blauwe licht van haar computerscherm. Wij nuchtere Nederlanders vonden dit maar vreemd. Maar fast forward naar nu en zo’n beetje alle zonbeschermingsproducten zijn er om de huid, naast tegen uv-a en uv-b, ook te beschermen tegen de schadelijke effecten van blauw licht.

Blauw licht schadelijk voor de huid

Van vroegtijdige huidveroudering tot pigmentvlekken: die schadelijke effecten variëren. Weet wel dat niet álle zonbeschermingsproducten tegen blauw licht beschermen. Dus waar let je op als je veel achter je scherm zit en je fragiele velletje wil behoeden? Ga voor zonfilters met ingrediënten die een beschermende laag op het huidoppervlak vormen om lichtstralen te weerkaatsen. Zinkoxide is hier een goed voorbeeld van. 

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Beautymerk Lancaster kwam in 2022 met een speciaal ontwikkeld filter tegen blauw licht en heeft dat dit jaar met 99 procent verhoogd. Volgens dr. Olivier Doucet, vice president research and development van het merk, was dat hard nodig omdat onderzoek steeds vaker laat zien dat blauw licht – afkomstig van de zon maar ook van je computerscherm, telefoon- en andere digitale schermen – bijdraagt aan vroegtijdige huidveroudering en de vorming van pigmentvlekken.

Onze favoriete producten

Kortom: lekker blijven smeren dus. Hieronder vind je onze favoriete producten die je huid beschermen tegen de schadelijke effecten van blauw licht.

La Roche-Posay Anthelios Oil Correct SPF 50

Dit product bevat een breed spectrum aan bescherming en ingrediënten als salicylzuur, niacinamide en zink.

La Roche-Posay beschermt de huid tegen blauw licht
©Bol.com

Zonnebrandcrème, € 24,30

Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert SPF 50+

Deze crème is speciaal voor de gevoelige huid, met breedspectrumbescherming, en gaat pigmentvlekken tegen.

Garnier Ambre Solaire beschermt de huid tegen blauw licht
©Bol.com

Zonnebrandcrème voor het gezicht, € 9,25

Lancaster Sun Sensitive Mattifying Fluid SPF 50

Deze heeft een licht tintje dat zich aan elke huidskleur aanpast, gaat glim tegen en belooft een ‘blur’-effect voor een ogenschijnlijk perfecte huid.

Lancaster Sun Sensitive Mattifying Face Fluid
©Douglas

Zonnebalsem, € 29,95

Murad City Skin Age Defense Broad Spectrum SPF 50

Dit product belooft voor 89 procent tegen blauw licht te beschermen en voor 96 procent tegen vervuiling, dankzij ingrediënten als luteïne en ijzeroxide.

©LookFantastic

Zonnebrandcrème, € 57,45

Chanel UV Essentiel Complete Protection SPF 50

Deze crème beschermt niet alleen tegen uv-a- en uv-b-stralen, maar ook tegen vrije radicalen en vervuiling. Voelt licht op de huid en herstelt haar dankzij het ‘skin strengthening’ complex, op basis van blauwe gemberextract en gardenia.

Chanel UV-Essentiel beschermt de huid tegen blauw licht
©De Bijenkorf

Zonnebrandcrème, € 57

Dior Solar Le Baume Après-Soleil

Omdat je je huid ook na blootstelling aan de zon wil verzorgen en beschermen: een aftersunbalsem.

Dior Solar beschermt de huid tegen blauw licht
©De Bijenkorf

Aftersunbalsem, € 52

Vichy Capital Soleil UV-Age Daily

Dit product vormt een onzichtbaar beschermend laagje op de huid en gaat pigmentvlekken en vroegtijdige huidveroudering tegen. 

Vichy Capital Soleil UV-Age Daily
©Bol.com

Zonnebrandcrème voor het gezicht, € 19,99

Meer weten over het beschermen van je huid tegen de zon? Hier vind je de beste zonnebrandcrèmes zonder witte waas en dit zijn de do’s en don’ts van het gebruiken van zonbescherming.

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site. Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in Vogue’s juninummer met ‘Queen Charlotte’-sterren India Amarteifio en Corey Mylchreest op de cover, dat hier online te bestellen is.