curtain-bangs-met-een-twist-waarom-je-chin-bangs-wil-proberen-deze-zomer-217258
©ANP

Al jaren krijgen we geen genoeg van curtain bangs, de haarstijl met een pony die als ‘gordijnen’ langs het gezicht valt. Het kapsel blijft immer populair en gaat ook dit seizoen nergens naartoe. Wél krijgt de coupe een zomerse upgrade: maak kennis met chin bangs, de langere variant van curtain bangs.

Chin bangs

Chin bangs zijn de meer relaxte en subtiele versie van de populaire curtain bangs. Bij het knippen van het kapsel wordt het gezicht omlijst op een flatterende manier. Er ontstaan zo zachte lagen die precies bij je kin stoppen. Als je al langer twijfelt over een pony zijn chin bangs een goed eerste begin. Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat je te veel lengte verliest – en mocht je het niets vinden, dan groeit het een stuk sneller uit dan een reguliere pony.

Ook de stijl van knippen verschilt het kapsel van een gewone pony. “Chin bangs zijn een beetje zwaarder geknipt dan gewone laagjes, zodat ze er wat sterker uitzien”, zegt celebrity haarstylist Clariss Rubenstein tegen de Britse Glamour. Daarbij wordt er goed gelet op de kaaklijn, omdat het kapsel de kracht heeft die te benadrukken of juist deels te verhullen. “Als je al een sterke kaaklijn hebt, laat dan je pony zo knippen dat hij zacht en niet te streng is. Mocht je een meer dynamische kaaklijn willen creëren, dan mag de snit juist iets botter”, adviseert Rubenstein. “Ga zeker voor zachter als je een rondere of vierkante gezichtsvorm hebt.”

Zo stijl je chin bangs 

Het fijne aan het kapsel is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Om de pony meer swung te geven, kun je een grote ronde borstel en een föhn gebruiken. Je kunt daarbij een volumespray gebruiken als je voor een Farrah Fawcett-achtig kapsel wilt gaan. Spray de lokken in (het liefst in vochtig haar) en föhn het droog waarbij je de pony omhoog brengt. Dat bezorgt je gegarandeerd een coupe met een hoog va-va-voom-gehalte.

Kapseltrends zomer 2022

Chin bangs sluiten naadloos aan bij de kapseltrends voor zomer 2022. Zo zagen we al elegante lobs, bottleneck bangs en onlangs bracht Jennifer Lopez de nineties-vlechten onder onze aandacht – stuk voor stuk stijlen die veel overeenkomen met de pony op kinlengte (of er makkelijk mee te combineren zijn). Overweeg je om het kapsel te proberen? Hieronder hebben we de nodige inspiratie voor je op een rij gezet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door J (@jennierubyjane)