zo-creeer-je-de-beautylooks-van-penelope-featherington-in-bridgerton-seizoen-3-304189
©Netflix

Als Bridgerton-fan is de kans groot dat je alle afleveringen van het derde seizoen er al doorheen hebt gejaagd. Tijdens het kijken zijn de suikerzoete kleuren, gedetailleerde kostuums, torenhoge pruiken van Queen Charlotte en – uiteraard – de steamy scènes je vast niet ontgaan. Nog een aandachtspunt voor de beautyliefhebbers onder ons? De weelderige kapsels en de geweldige make-up van de cast, met leading lady Penelope Featherington (Nicola Coughlan) in het bijzonder. Zelf beautylooks à la Penelope uit Bridgerton creëren? Haar make-upartiest onthult hoe je dat voor elkaar krijgt. Take note.

De ‘glow-up’ van Penelope in Bridgerton

Coughlan is een ware beautymuze – niet alleen op het scherm als de roodharige Penelope Featherington in Bridgerton, maar ook ernaast (bekijk haar recente Skims-campagne maar, mocht je bewijs nodig hebben). Vooral in het nieuwe derde seizoen van de Netlixhit bereikt haar beauty een hoogtepunt, als ze besluit het over een andere, stijlvollere boeg te gooien wat haar voorkomen betreft. Geen ‘de bril gaat af en de wilde haren worden getemd’-moment, maar een heuse glow-up die haar van een muurbloempje in een bombshell verandert.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De beautylooks van Penelope in het derde seizoen van Bridgerton kunnen het beste omschreven worden als romantische glamour en kenmerken zich door wapperende wimpers, veel blush en oogschaduw in warme tinten. Verantwoordelijk voor al die prachtige looks op de set is make-upartiest Jessie Deol. Op Instagram deelt ze niet alleen haar ideeën achter de verschillende make-upmomenten van Penelope, maar ook welke producten ze heeft gebruikt om de looks te creëren.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Een van de beautylooks van Penelope Featherington in Bridgerton seizoen 3
©Netflix

Neem bijvoorbeeld het eerste bal waar Penelope haar reinvented zelf presenteert aan de Ton. ‘Ik wist al dat ik een kopergouden oogschaduw wilde, omdat die het blauw in haar ogen naar voren brengt. De jurk heeft ook ondertonen van deze kleur’, schreef Deol op Instagram. ‘Na wat spelen met vormen en stijlen kozen we voor een winged eyeliner. Ik wilde dat de huid zou stralen omdat dit haar moment is, dus veel lagen highlighters en crème blush.’ Op een volgende slide onthult Deol de specifieke producten die haar hebben geholpen om de look te creëren.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Een van de beautylooks van Penelope Featherington in Bridgerton seizoen 3
©Netflix

Zo creëer je Penelope’s beautylooks

Voor elke look prepte de make-upartiest Coughlans huid met de NuFace, een microstroomapparaat dat het gezicht op natuurlijke wijze zou modelleren en fijne lijntjes gladstrijkt. Om een fijne basis te creëren, bracht Deol vervolgens de beroemde Face Cream Rich van Dr. Barbara Sturm aan en gebruikte ze twee concealers: eentje van Clé de Peau Beauté en een andere van Nars. Met The Brow Pencil van West Barn Co gaf Deol de wenkbrauwen van Coughlan vorm en de Better Than Sex Mascara van Too Faced zorgde voor haar lange, wapperende wimpers. Nog meer geliefde producten die Deol regelmatig gebruikte op de set van Bridgerton? De Backstage Glow Palette van Dior, lippotloden van Bobbi Brown en eyeliners van Victoria Beckham Beauty.

Hieronder vind je een aantal van de producten waarmee de waanzinnige beautylooks van Penelope in Bridgerton tot stand kwamen, om zo thuis zelf aan de slag te gaan terwijl je wacht op het volgende seizoen.

Moisturizer van Dr. Barbara Sturm

Face cream van Dr Barbara Sturn
©Skins

Face Cream Rich, € 165

Oogschaduw van Charlotte Tilbury

Oogschaduw van Charlotte Tilbury
©De Bijenkorf

Pillow Talk Luxury Palette, € 55

Concealer van Clé de Peau

Concealer van Clé de Peau Beauté
©Douglas

Concealer, € 70

Wenkbrauwpotlood van West Barn Co

Wenkbrauwpotlood van Westbarn and Co
©Lookfantastic

The Brow Pencil, € 11,95

Mascara van Too Faced

Mascara van Too Faced
©Lookfantastic

Better Than Sex Mascara, € 32,95

Highlighter van Smashbox x Becca

Highlighter van Smashbox x Becca
©Douglas

Shimmering Skin Perfector in Moonstone, € 41,99

Lipgloss van Victoria Beckham Beauty

Lipgloss van Victoria Beckham Beauty
©Victoria Beckham Beauty

Posh Gloss in Bikini, € 35

Lippotlood van Bobbi Brown

Lippotlood van Bobbi Brown
©De Bijenkorf

Lip Pencil in Rose, € 38

Make-uppalet van Dior

Glow Palette van Dior
©Ici Paris XL

Backstage Glow Face Palette, € 51,80

Concealer van Nars

Concealer van Nars
©De Bijenkorf

Radiant Creamy Concealer, € 34

Eyeliner van Victoria Beckham Beauty

Eyeliner van Victoria Beckham Beauty
©Victoria Beckham Beauty

Satin Kajal Liner in Sea Grey, € 34

Make-uppalet van Makeup Forever

HD Skin Palette van Makeup Forever
©Makeup Forever

HD Skin Face Essentials Palette, € 80

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.