presentatrice-nellie-benner-kan-niet-zonder-vitamine-c-kauwtabletten-ben-ik-echt-verslaafd-aan-251070
©Marilyn Bartman

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen anders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van actrice en presentatrice Nellie Benner.

De skincareroutine van presentatrice Nellie Benner 

Wat voor nachtkastje heb je eigenlijk?

“Ik heb een slaapkamer in Japanse stijl. We slapen in een laag bed met een houten rand eromheen en daarin een matras. Aan het einde van het bed bevindt zich een hoofdsteun bestaande uit houten planken en in die planken zitten weer twee houten plankjes die dienen als nachtkastje. Ik moet er wel bij zeggen dat dit niet onze slaapkamer is. Wij slapen nu al een half jaar in het huis van een vriend, omdat ons huis verbouwd wordt. Ik heb nog geen eigen nachtkastje.

Er staat genoeg op. Bijvoorbeeld een wake-up light, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik die lamp nooit gebruik. Boven het bed hangen twee grote zwarte lampen, die gaan op een bepaald tijdstip aan – dat kun je instellen – dus die zijn eigenlijk mijn wake-up light. Dat is ook wel nodig hoor. In mijn nieuwe huis lijkt het me heerlijk van die elektrische gordijnen te hebben die in de ochtend opengaan. Verder heb ik altijd Roter vitamine C kauwtabletten liggen, daar ben ik echt verslaafd aan. Ook mijn sieraden, m’n seksspeeltje van Lelo, Lovebug glijmiddel en olijfolie – mijn vriend masseert me daar soms mee vanwege mijn droge huid – en natuurlijk wat boeken.”

Welke boeken?

“Ik ben op dit moment drie Nederlandse boeken aan het lezen. Vanochtend in de show – ik werk voor 3FM – hadden we schrijfster Francien Regelink te gast. Ik kreeg haar boek Druks, daar ben ik in begonnen. Ik heb ook Dorsten van Nienke ’s Gravemade en Hoe doen we het? van Milou Deelen liggen. Ik lees graag in bed. Maar het lekkerste vind ik eigenlijk lezen op mijn telefoon en dan in nachtstand. Dan word ik moe en val ik in slaap. Ik luister ook graag podcasts. Mijn lievelings om bij in slaap te vallen: Echt Gebeurd. Dat is zo leuk. Het zijn losse verhalen van verschillende mensen gekoppeld aan een thema. Vannacht heb ik geluisterd naar verhalen over de Middellandse Zee.”

Ben je een makkelijke slaper?

“Vroeger helemaal niet. Ik was altijd jaloers op mensen die hun kussen zien en gelijk in slaap vallen. Nu heb ik toevallig afgelopen nacht voor geen meter geslapen, maar tegenwoordig val ik wél snel in slaap. Met name omdat ik minder pieker. Twee jaar geleden heb ik van mijn verloofde een massage-apparaat gekregen van LifeGoods en daar masseer ik vaak mijn rug of buik mee als ik ongesteld ben, hij wordt heel warm en dat helpt ook om in slaap te vallen.”

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Ik ben echt de allergrootste fan van Dermalogica. Ik ben opgevoed met het idee dat producten onzin zijn, maar dit spul is echt zo absurd goed. Mijn make-up haal ik eraf met Dermalogica Precleans, daarna de Daily Glycolic Cleanser – deze hoeft niet per se, ik gebruik ‘m alleen als ik zin heb. De volgende stap is de Biolumin-c Serum en dan nog de Skin Smoothing Cream, een nachtcrème. Als laatste stap gaat daar de Sound Sleep Cocoon overheen, die crème legt als het ware een beschermlaagje over de producten die je al gebruikt hebt. Nog een tip voor in de winter als je een droog hoofd hebt: de Circular Hydration Serum, een soort masker. Alsof je een potje water in je hoofd slurpt.”

Slaap je in stijl?

“Nee, alleen in een onderbroek. Soms doe ik sokken aan als ik heel koude voeten heb, maar meestal leg ik mijn voeten tegen mijn verloofde aan, hij is echt een kachel in bed. Ik heb een hete man in bed, letterlijk en figuurlijk. En we hebben drie katten die we uit bed proberen te houden, maar dat lukt niet. Daarom liggen we elke nacht als een soort tribe met z’n allen in bed: een ligt tussen ons in en twee aan het voeteneinde.”

Wat is je geheime nachtsnack?

“Een broodje met kaas. Ik vind het fijn om met een volle buik te gaan slapen. Mijn vriend is helemaal geen snoeper, dus als we samen zijn valt het snoepen van mij wel mee. Als ik alleen ben heb ik voor het slapengaan vaak nog zin in een broodje kaas.”

Ik droom nog van…?

“Een kindje. Mijn droom op werkgebied is namelijk al uitgekomen, ik heb een middagshow op 3FM (Barend & Benner, red.). Stiekem droom ik ook nog van een eigen tv-serie. Een fictie-serie bestaande uit een aantal afleveringen. Ik schrijf dan zelf graag het scenario.”

Nieuwsgierig naar meer nachtkastjes? Bekijk hier die van schrijfster Lisa Loeb, model en presentatrice Loiza Lamers, actrice Sallie Harmsen en psychologe en schrijfster Kelly Weekers