waarom-martha-stewart-81-er-zo-geweldig-uitziet-volgens-haar-schoonheidsspecialist-241725
©Getty Images

Oud worden zoals Martha Stewart willen we allemaal. Waarom? Ten eerste omdat ze er altijd uitziet alsof ze haar beste leven leidt. Of ze nu aan een cocktail nipt bij het zwembad of zich tegoed doet aan een bord pasta met kaviaar. Ten tweede, kijk naar haar gezicht. Een gezicht dat regelmatig duizenden likes krijgt en Martha weet dat. Onlangs nog postte de grand dame van de lifestylecultuur op Instagram niet één, maar vier foto’s tijdens een bezoek aan de plaatselijke salon. En, laten we eerlijk zijn; dit is niet alleen goede belichting – dit is goede huidverzorging.

De huidverzorging van Martha Stewart

Stewart, 81 jaar oud, beweert dat ze nooit een facelift heeft ondergaan en dat ze haar foto’s niet bewerkt. Ze zorgt wel heel goed voor haar huid – en dat is niet in de laatste plaats te danken aan haar gezichtsexpert bij Mario Badescu. De naamgever van het merk, de wijlen Roemeense chemicus en apotheker, stond bekend om zijn aandacht voor detail. Hij onderwierp de huid altijd aan een strenge analyse, voordat hij een behandeling afstemde op de individuele huidbehoeften van zijn cliënt. Hij mengde de beste plantaardige ingrediënten en zijn gezichtsbehandelingen en formules waren ontworpen om de huid te voeden en aan te vullen, voor een vlekkeloze teint.

Vijftig jaar later blijft zijn nalatenschap voortduren, met zijn gelijknamige New Yorkse salon en uitgebreide huidverzorging die een groot aantal beroemdheden als klant heeft, waaronder ene Martha Stewart. Vogue spreekt met Carmela Barabas, een van de toonaangevende schoonheidsspecialisten van de salon (en Martha’s go-to), over haar routine.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Hoe zou je de Mario Badescu-filosofie voor huidverzorging omschrijven?

“In 1967 had Mario Badescu een unieke visie: hij wilde in New York zijn gezichtsbehandelingen in Europese stijl introduceren met klassieke technieken die hij in zijn geboorteland Roemenië had geleerd. Hij vond dat schoonheid en huidverzorging onmiskenbaar met elkaar verweven waren. Badescu begreep het unieke karakter van huidtypes, wat hem ertoe bracht een volledige productlijn te ontwerpen die aan de behoeften van elk individu voldoet. Hij geloofde in het corrigeren van het probleem in plaats van het te bedekken met make-up. Make-up moet de schoonheid van een individu versterken. Eenvoudige, effectieve en toegankelijke huidverzorging is altijd Mario Badescu’s filosofie geweest: een goede huid is voor altijd.”

Wat zijn jouw skincareregels?

  • “Draag dagelijks een zonnebrandcrème.”
  • “Gebruik een aangepast huidverzorgingsprogramma om de huid schoon, zuiver en in balans te houden.
  • “Doe om de vier tot zes weken een gezichtsbehandeling voor een gezonde, stralende huid.”
  • “Pas je huidverzorgingsregime zo nodig aan de seizoensgebonden veranderingen aan.”
  • “Negeer de hals, het decolleté en de lippen niet.”
  • “Zit zo min mogelijk aan je gezicht en vermijd het uitknijpen van puistjes.”
  • “Gebruik geen crèmes op recept in combinatie met vrij verkrijgbare acne-producten.”
  • “Verwijder altijd je make-up voor het slapengaan, met de juiste make-upremovers voor gezicht en ogen.”

Hoe krijgt Martha Stewart haar glow?

“We doen een aantal behandelingen voor Martha. Zo is er de European Facial, die bestaat uit een ontgiftende stoom, extracties, een lichte gezichts- en nekmassage gevolgd door een combinatie van op maat gemaakte maskers. We doen ook de Pearl Treatment, die is doordrenkt met proteïne- en mineraalrijk parelpoeder en zorgt voor een zachte, stralende huid; de Vitamin C Treatment, die krachtige antioxidanten gebruikt om de huidtextuur en -toon aan te pakken, en de Q10 Eye Treatment, een geconcentreerde behandeling die vermoeide ogen wakker maakt voor een stralende teint.”

Waarom is het belangrijk om verzorgingsproducten te combineren met klinische behandelingen?

“Het is uiterst nuttig om thuis een aangepaste skincareroutine te gebruiken in combinatie met een diepreinigende gezichtsbehandeling. Beide werken samen aan een evenwichtige, stralende teint.”

Wat zijn Martha’s favoriete producten?

“De huidverzorging van Martha Stewart bestaat uit het Super Collageen Masker, dat de huidtextuur en huidelasticiteit herstelt. Ook gebruikt ze het Herbal Hydrating Serum, dat ginkgo- en ginsengextract bevat om de huid te hydrateren; onze Hyaluronic Dew Cream, een olievrije, lichtgewicht moisturizer op basis van botanische ingrediënten, geformuleerd met natriumhyaluronaat; de Revitalin Night Cream, die collageen en vitamine A-olie gebruikt om de huid ’s nachts te voeden. En ook onze cult gezichtsspray met aloë, kruiden en rozenwater, die de vochtarme huid doet opleven.”

Wat zijn jouw beste skincaretips voor vrouwen boven de 60?

“Bescherm je huid eerst en vooral tegen blootstelling aan de zon met een dagelijkse zonnecrème om tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes, rimpels en verkleuring, te beperken. Gebruik een aangepaste huidverzorging met anti-ageserums om fijne lijntjes en rimpels tegen te gaan. Wij raden ook aan producten te gebruiken die vocht vasthouden en wekelijks zachtjes te exfoliëren om doffe huidresten te verwijderen.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.