online-creative-oumayma-elboumeshouli-gebruikt-dagelijks-arganolie-van-huis-uit-meegekregen-236481

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen ánders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe, en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de skincareroutine van online creative Oumayma Elboumeshouli. “Ik gebruik elke dag arganolie.”

Oumayma Elboumeshouli gebruikt elke dag arganolie

Wat voor nachtkastje heb je?

“Het is eigenlijk een ronde retro bijzettafel in de kleur cognac, die dient als nachtkastje. Ik vond hem zo mooi en bij mijn kamer passen, ik moest hem gewoon als nachtkastje gebruiken. Het tafeltje heb ik gekocht bij West Elm in Dubai. Daar woon ik het meerendeel van de tijd en parttime in Nederland. Op beide plekken is mijn nachtkastje vergelijkbaar. Zo liggen mijn lenzen er altijd op, maar ook een heel fijne pillow spray met lavendelgeur van Aesop, water met citroen, een kleine Koran en mijn PlayStation-controller. Dat is echt mijn guilty pleasure. Ik hou heel erg van gamen en speel graag FIFA en De Sims. Dat vind ik ontspannend.”

Hoe ziet jouw skincareroutine eruit?

“Ik heb geen uitgebreide skincareroutine. Een paar maanden geleden – dit is geen advertising – kwam ik in aanraking met Ingrediënts, een organic en vegan merk van een Marokkaanse vrouw en een Amerikaanse man. Per product zitten er niet meer dan acht ingrediënten in, vandaar ook de naam. Ik heb voorheen van alles geprobeerd, heel dure skincare ook, maar het werkte gewoon niet voor mij. Ik gebruik nu elke dag vijf producten van Ingrediënts.

Ik begin met de cleanser, daarna de face-gel, de mist, het serum en dan de nachtcrème. Een keer in de week gebruik ik ook de exfoliator. Elke dag doe ik hetzelfde ritueel. Overigens gebruik ik ook dagelijks een aantal druppels arganolie, iets wat ik heb meegekregen vanuit huis.”

Ben je een makkelijke slaper?

“Daar heb ik best moeite mee. Ik heb een moeilijke periode achter de rug, omdat mijn vader overleden is. Vorig jaar heb ik de keuze gemaakt om naar Dubai te verhuizen. Mijn goal was om mezelf terug te vinden. En dat is best gelukt: ik ben gezond gaan eten, veel gaan sporten en ga op tijd naar bed. In de avond vind ik het fijn om kamillethee of een chai latte met amandelmelk te maken. Ook doe ik een uur voor het slapengaan mijn telefoon weg. Dan val ik vaak ontspannen in slaap.”

Snoozen of showtime?

“Ik was altijd een snoozer. Maar tegenwoordig heb ik mezelf aangeleerd één keer te snoozen en er dan gelijk uit te gaan. Op die manier voel ik me frisser en energieker.”

Heb je een geheime nachtsnack?

“Ik heb er veel, ben toch wel geneigd om in de avond nog wat te eten. Dan moet je denken aan yoghurt met fruit, dadels, gepocheerd ei, een beetje popcorn of pure chocola met amandelen. Eigenlijk een soort healthy snacks.”

Ik droom nog van…?

“Ik ben momenteel bezig met het waarmaken van mijn droom. Mijn vader is lang geleden begonnen met het bouwen van een huis in Ouarzazate, 3 uur rijden van Marrakech. Het is een prachtig huis met een geweldige tuin. We zijn nu bezig het helemaal te renoveren en in te richten zodat het een echte bed and breakfast kan worden. Dat is mijn ultimate goal.”

Nieuwsgierig naar meer nachtkastjes? Bekijk hier die van schrijfster Lisa Loeb, actrice en zangeres Hadewych Minis en model en presentatrice Loiza Lamers.