dit-is-het-geheim-achter-de-volle-wimpers-van-marilyn-monroe-223134
©ANP

Zestig jaar na haar dood is Marilyn Monroe, die veel te vroeg op 36-jarige leeftijd is gestorven, nog steeds een inspiratie op het gebied van make-up en beauty – mede dankzij haar kersenrode rode lippen, platinablonde krullen en volle wimpers. Achter dat laatste schuilt een geheim.

De volle wimpers van Marilyn Monroe

Beauty-influencers onthullen nu op TikTok hét geheim achter de beroemde sensuele look. Zo legt beauty-expert Victoria Lyn uit dat je altijd eerst de oogcontour moet behandelen met een beetje foundation voordat je nepwimpers – ja, die van Monroe waren niet au naturel – aanbrengt voor een flirterig effect.

Vervolgens breng je een winged eyeliner – een zwarte lijn in de vorm van een kommetje – aan, waarmee je een dikke wimperlijn creëert. Kleur tot slot met een potlood – het liefst met een romige textuur – in neutrale tint de waterlijn van de onderste wimperlijn in en breng in de binnenste ooghoek een roze kleur aan om het oogwit nóg witter te laten lijken. Et voilà: je hebt de look van Hollywoodster Marilyn Monroe.

Marilyn Monroe als inspiratiebron

Niet alleen TikTokkers laten zich inspireren door de blonde bombshell; ook menig Hollywoodster kijkt qua looks graag bij haar af. Zo verscheen Kim Kardashian op het Met Gala 2022 met platinablond haar en bracht Madonna een ode aan de ster in de korte film A private affair die gemaakt is voor V Magazine.