voor-het-eerst-samen-op-de-loper-van-het-met-gala-sabrina-carpenter-en-barry-keoghan-296604
©Getty Images

Hij is niet alleen een zeer getalenteerd acteur en een gecertificeerd award season boyfriend, hij is ook een serieuze Carpenter (als in: loper). Op maandagavond maakten Barry Keoghan en Sabrina Carpenter hun relatie officieel bekend op de rode loper van het Met Gala 2024.

Sabrina Carpenter en Barry Keoghan samen op Met Gala 2024

Het stel kwam tegelijkertijd aan en liep over de loper in een strak Burberry-pak en een op bloemen geïnspireerde jurk van Oscar de la Renta. Vervolgens poseerden ze bovenaan de trappen voor de camera.

Carpenters Oscar de la Renta-look bestond uit een zwart fluwelen lijfje met een volumineuze, gedrapeerde satijnen bouffantrok. De jurk had twee gezichten die waren geïnspireerd op een orchidee. Keoghans Burberry-pak bestond uit een olijfkleurig fluwelen getailleerd jasje, een zwart wollen gilet met krijtstreep, een overhemd van gerimpeld zijden popeline en een getailleerde broek. Hij maakte zijn look af met een zwarte wollen hoge hoed en zwarte leren oxford laarzen. (Zijn ensemble combineerde Savile Row-elementen met Victoriaanse bloemen, geïnspireerd op het personage van graaf Axel in het korte verhaal The Garden of Time van J.G. Ballard).

Tijdlijn relatie

Hoe ze hier terechtkwamen? Keoghan, 31, en Carpenter, 24, ontmoetten elkaar naar verluidt in september 2023. Dit was tijdens de lente 2024-show van Givenchy in Parijs. Ze werden vervolgens voor het eerst samen gefotografeerd in Brentwood, Los Angeles tijdens een etentje. (Carpenter werd eerder gekoppeld aan zanger Shawn Mendes. En Keoghan had toen net gebroken met Alyson Kierans. Dit was zijn vriendin van een paar jaar, met wie hij een zoontje heeft). In januari werden ze weer in Los Angeles samen op de foto gezet, dit keer bij Luna Luna. Op een Grammy’s afterparty in februari maakten ze technisch gezien hun eerste echte publieke optreden samen. Hoewel ze toen apart over de loper liepen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

In de weken daarna begon Keoghan aan zijn Travis Kelce-achtige-supportiveboo-fase van hun verkering. Zo werd hij gespot in Singapore. Hier wachtte hij Carpenter op tot ze klaar was met haar openingsset tijdens Taylor Swift’s Eras Tour. En begin maart spotten we hem tijdens een Academy Awards-diner met een armband met haar naam erop.

Optreden Coachella

Een maand later stond Keoghan ook schattig toe te kijken op Coachella. Hij bestudeerde aandachtig hoe Carpenter tijdens het eerste weekend optrad. Zijn aandacht werd naar behoren beloond. De week daarop veranderde Carpenter de tekst aan het einde van haar nummer Nonsense. Om te knipogen naar een van Keoghans meest beruchte scènes in Saltburn, zong ze: “Made his knees so weak, he had to spread mine. He is drinkin’ my bath water like it’s red wine.” (Bloedstollend geschreeuw uit het publiek.) En zo zijn ze dus van heimelijke diners in Los Angeles overgestapt naar zij-aan-zij over de trappen van de Met lopen.

Sabrina carpenter met gala 2024
©Getty Images
Barry Keoghan met gala 2024
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.