lana-del-reys-met-gala-2024-look-verwijst-naar-een-iconische-alexander-mcqueen-collectie-296530
©Getty Images

Vorige maand trad ze nog op als headliner tijdens Coachella, maar bij het Met Gala 2024 maakte Lana Del Rey een triomfantelijke terugkeer na jaren afwezigheid van het grote modefeest. (Dit is haar eerste deelname sinds 2018.) Zoals gewoonlijk bracht de zangeres een dark, maar romantische look voor de gelegenheid. Ze liep over de beroemde Met-trappen in een op maat gemaakt ontwerp van Seán McGirr voor Alexander McQueen.

Lana Del Ray tijdens Met Gala 2024

Del Reys opvallende look verwees naar een archiefstuk van Alexander McQueen uit de herfstcollectie van 2006. McGirr wilde de savoir-faire van het atelier op een nieuwe, eigentijdse manier vieren. Dat resulteerde in een jurk met korset van zijde, dubbele georgette en tule. Dit werd allemaal met de hand geborduurd met gehamerde bronskleurige meidoorntakken, geïnspireerd op het patina en de sculpturen van de Zwitserse kunstenaar Alberto Giacometti.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Voor een dramatische afwerking creëerde McGirr een speciaal hoofddeksel voor Del Rey. Hierbij werden natuurlijke meidoorntakken gebruikt en gedrapeerd met een sluier van transparante tule.

Voorgaande jaren

Del Rey was voor de derde keer aanwezig op het Met Gala. In 2018, voor het thema Heavenly Bodies, zorgde de zangeres voor een van de beste modemomenten van de avond. Ze droeg een op maat gemaakte Gucci-look, waarbij ze samen met Jared Leto de loper betrad. Het ontwerp bestond uit een crèmekleurige jurk met gouden accenten, waaronder een borstplaat met een heilig hart (doorboord met kleine dolken). Ook droeg ze een ombré blauw hoofddeksel met vleugels.

In 2012 kwam Del Rey naar het gala in een gestroomlijnde Altuzarra-look. Haar metallic zilveren jurk, compleet met een sweetheart-halslijn, werd geleverd met een dramatische zwarte cape. Maar deze keer, in haar op de natuur gerichte look, deed de zangeres ons opnieuw versteld staan.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.