serena-williams-onthult-tweede-zwangerschap-in-stijl-tijdens-het-met-gala-2023-251911
©Getty Images

The biggest fashion event was vannacht: het Met Gala. Het jaarlijkse modefeest stond in het teken van de Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld, maar het blijkt dit jaar ook dé plek voor de aankondiging van een zwangerschap. Zo onthulde niemand minder dan Serena Williams haar babybump op de rode loper van het Met Gala 2023. De tennislegende bevond zich in goed gezelschap, want ook Karlie Kloss liet weten in verwachting te zijn van haar tweede kindje. Williams – die gekleed was in een zwart-witte jurk van Gucci – kondigde voorafgaand aan het gala via Instagram al haar zwangerschap aan met een foto en daarbij de tekst: ‘Anna Wintour nodigde ons drieën uit voor het Met Gala’.

Serena Williams onthult zwangerschap op Met Gala 2023

Williams en haar man, Reddit-oprichter Alexis Ohanian – met wie Williams in 2017 in New Orleans trouwde – zijn al ouders van de vierjarige Alexis Olympia Ohanian Jr. De tennisster kondigde vorig jaar augustus aan dat ze stopte met tennis om zich te focussen op de uitbreiding van haar gezin. Ze liet toen weten dat haar dochter ervan droomde om een grote zus te worden (een droom, zo blijkt, die binnenkort werkelijkheid wordt).

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Williams is openhartig geweest over haar gezondheidsproblemen tijdens haar eerste zwangerschap. Zo schreef ze een essay voor Elle waarin ze de aandacht vestigde op de hoge moedersterfte onder zwarte vrouwen in de VS. Williams is zelf bijna overleden na de bevalling van haar eerste kindje (zelfs ondanks haar roem en toegang tot de modernste medische middelen).

Serena Williams over haar eerste zwangerschap

“De zwangerschap verliep zonder problemen, maar plots was de keizersnede nodig toen mijn hartslag dramatisch daalde tijdens de weeën. De operatie verliep goed, maar kort daarna ging het mis”, aldus de tennisster.

“Er volgden zes dagen van onzekerheid. Het begon met een longembolie, waarbij slagaders in de longen geblokkeerd worden door bloedklonters. Door mijn medische geschiedenis heb ik een angst voor die situatie, dus kwam ik in ademnood. Ik heb geen moment getwijfeld om de verpleegsters te roepen. Dit alles leidde tot een hoop complicaties, en ik mag van geluk spreken dat ik ze heb overleefd”, vertelde ze eerder aan CNN.

Hopelijk is deze langverwachte zwangerschap gemakkelijker voor Williams. Kun je je een veelbelovender begin van het leven van een kind voorstellen dan ‘een optreden’ (in de buik) tijdens het Met Gala?