kate-brengt-haar-kinderen-naar-school-in-polkadotjurk-van-dit-door-royals-geliefde-merk-222399
©ANP

Voor veel kinderen en studenten staat deze week in het teken van back to school. Dat geldt uiteraard ook voor royals. Nadat prinses Amalia haar studie aftrapte in Amsterdam, is het nu de beurt aan de jonge Britse prinsen George en Louis en prinses Charlotte. Traditiegetrouw worden de drie Cambridges weggebracht door hun ouders, prins William en Kate Middleton. Een extra spannende dag, aangezien de kinderen op een nieuwe school beginnen. Maar aan hun stralende lachen te zien, hebben ze er veel zin in. Net als Kate, die een elegante verschijning maakt in een bruine polkadotjurk.

Kate in polkadotjurk voor eerste schooldag George, Charlotte en Louis

De Cambridges zijn kortgeleden naar Windsor verhuisd, naar het pittoreske Adelaide Cottage dat een rijke maar ook scandaleuze geschiedenis kent. Door de verhuizing zijn prins George, prinses Charlotte en prins Louis geswitcht van school. De drie kinderen gaan nu naar de nabijgelegen Lambrook School in Berkshire. Op donderdag 8 september was het zover en brak de eerste schooldag aan. Ter gelegenheid van het speciale moment hebben de Cambridges foto’s vrijgegeven waarop George, Charlotte en Louis in hun schooluniformen te zien zijn.

Op de beelden prijken ook de hertog en hertogin, die hun kinderen bij de hand nemen. Onze ogen zijn daarbij vooral gericht op Kate, die indruk maakt in een polkadotjurk – een van haar signature looks. Het bruine ontwerp met kraag en subtiele pofmouwen is afkomstig van het merk Rixo, dat internationaal geliefd is door royals. Zo zien we bijvoorbeeld koningin Máxima regelmatig in een creatie van het Londense modelabel.

Kate maakt haar look af met bruine suède hakken van Gianvito Rossi, pareloorbellen van het Deense merk Maria Black en – hoe cliché het ook mag klinken – een stralende glimlach van oor tot oor. Het mag duidelijk zijn dat de Cambridges meer dan voorbereid zijn voor het volgende hoofdstuk in hun koninklijke leven.

De Cambridges op de eerste schooldag
©ANP