prins-louis-en-zijn-streken-toveren-weer-een-lach-op-ons-gezicht-tijdens-trooping-the-colour-2024-302168
©Getty Images

Trooping the Colour in Londen was dit jaar iets plechtiger dan gewoonlijk. Ondanks het feit dat het evenement – ook wel bekend als de verjaardagsparade van de koning – in juni wordt gehouden zodat men verzekerd is van goed weer, werden royals en toeschouwers geconfronteerd met stortbuien.

Serieuzer was natuurlijk dat de prinses van Wales tijdens de feestelijke dag voor het eerst in het openbaar verscheen sinds de kerstdagen. In januari onderging ze een grote buikoperatie en in maart onthulde ze te starten met preventieve chemotherapie naar aanleiding van haar kankerdiagnose. Ondertussen maakte de koning ook bekend dat bij hem in februari kanker was geconstateerd, nog geen 18 maanden na zijn kroning.

Prins Louis tijdens Trooping the Colour 2024

Godzijdank is daar prins Louis, die ook tijdens Trooping the Colour 2024 de sfeermaker was op het balkon van Buckingham Palace. (Vorig jaar nog had hij de beste tijd van zijn leven tijdens de viering). Aangezien de zesjarige royal bekend staat om het bedekken van zijn oren en schreeuwen tijdens de luchtparades van de RAF (Royal Air Force) en het gapen tijdens evenementen zoals de kroning van Charles, hielden fans van de Windsors hun ogen open voor zijn capriolen tijdens het afgelopen weekend. Gelukkig lijkt hij zijn hilarische gezichtsuitdrukkingen nog niet te hebben afgeleerd.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De jonge prins vermaakt het publiek

In de loop van de dag maakte de jonge print een onkoninklijke dubbele zwaai, rukte hij aan de gordijnen van Buckingham Palace en moest prinses Charlotte zeggen dat hij stil moest blijven staan tijdens het volkslied. (Normaal gesproken ben ik het niet eens met liplezen, maar ik wil graag degene bedanken die de roddelbladen hebben ingezet om Louis’ reactie op het verzoek om zich te gedragen te ontcijferen: ‘Nee’).

Het waren echter de Scots Guards die de beste reactie van Louis teweegbrachten met hun uitvoering van het nummer Highland Laddie, waarbij de prins een klein dansje maakte terwijl de doedelzakspelers voorbij marcheerden. “Houd daar alsjeblieft mee op”, zei Charlotte. Het zal niemand verbazen dat Louis haar negeerde.

Prins William en prins Louis op het balkon van Buckingham Palace tijdens Trooping the Colour 2024.
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.