zweedse-kroonprinses-victoria-straalt-in-groen-broekpak-tijdens-bezoek-aan-amsterdam-213703
©ANP

Kroonprinses Victoria van Zweden is voor een tweedaags bezoek in Nederland. Ze bezoekt drie steden: Rotterdam, Delft en Den Haag. De prinses praat onder andere met de Zweedse ambassadeur van Nederland en de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb. Gisteren was ze in Amsterdam en droeg ze van top tot teen een opvallende kleur: groen.

Kroonprinses Victoria in Amsterdam

Het bezoek van prinses Victoria in Nederland staat volledig in het teken van duurzaamheid, innovatie en gelijke rechten. Tijdens een rondvaart door de Amsterdamse grachten krijgt ze alles te horen over de Amsterdamse duurzaamheidsagenda en energietransitie. Ook ontmoet kroonprinses Victoria in Amsterdam prins Constantijn, die haar vanuit de organisatie TechLeap.nl vertelt over jonge tech-ondernemers.

Victoria kiest tweemaal voor groen

Royals en broekpakken gaan hand in hand. Zo zien we dat ook prinses Victoria overdag voor een stijlvol broekpak kiest. Het broekpak is er een van Zara, welteverstaan (en nog steeds beschikbaar). Niet alleen haar broekpak, maar ook haar pumps en oorbellen zijn groen. En Victoria blijft nog even bij de kleur groen en de high street-merken. In de avond woont ze een galadiner bij ter ere van het 60-jarig bestaan van de vereniging Zweeds-Nederlandse Kamer van Koophandel en Industrie. Voor die gelegenheid ruilt ze haar broekpak in voor een beeldige grasgroene jurk van H&M.

©ANP

 

©ANP