young-patrons-gala-2022-de-beste-looks-van-de-rode-loper-213648
©ANP

Waar ze in Londen afgelopen weekend het platinum jubileum van koningin Elizabeth vierden, vond er in Amsterdam een groot feest plaats van een heel ander kaliber. Het Young Patrons Gala, ook wel het ‘Met Gala van Nederland’ genoemd, werd na twee jaar afwezigheid eindelijk weer gehouden bij Nationale Opera & Ballet. Tijdens het event pakt zowel bekend Nederland als het aanwezige modepubliek van de lage landen flink uit. Dit zijn de beste looks van het Young Patrons Gala 2022.

Young Patrons Gala 2022

Het thema van de avond? Dear Future. “Met klassiekers uit het verleden in een nieuw jasje en een frisse blik vooruit, brengen we een ode aan de toekomst”, zo valt er te lezen op de website van het gala. Van model Gia Bab in een volumineuze, kanariegele jurk van Edwin Oudshoorn Couture tot Vogue’s editor-in-chief Yeliz Çiçek in een roze Alexander McQueen-creatie: dit zijn de glamoureuze rode loper-looks waar we onze ogen niet van af kunnen houden.

Elise Schaap bij het Young Patrons Gala 2022
©Roy Beusker

Elise Schaap

De Undercover-actrice maakt een verschijning in een lichtroze tule jurk met versieringen van Elisabetta Franchi. Ze maakt haar look af met een paar zilverkleurige ‘barely there‘ sandalen.

Gia Bab bij het Young Patrons Gala 2022
©Roy Beusker

Gia Bab

Laat een memorabele entree maken maar aan Gia Bab over. Zo betreedt het model de rode loper in een kanariegele creatie van de Nederlandse couturier Edwin Oudshoorn.

Yeliz Cicek bij het Young Patrons Gala 2022
©Yeliz Çiçek

Yeliz Çiçek

Vogue’s editor-in-chief Yeliz is ook aanwezig op het gala. Dat doet ze in een poederroze look met zilverkleurige print van Alexander McQueen (via Otrium), bestaande uit een pantalon en strapless top met drapering.

Hanna Verboom bij het Young Patrons Gala 2022
©Roy Beusker

Hanna Verboom

Oudshoorn zorgt voor nog meer wow-momenten op de rode loper van het Young Patrons Gala 2022. De ontwerper is namelijk ook verantwoordelijk voor de zwierige jurk met dromerige bloemenprint van actrice Hanna Verboom.

Holly Brood en Soy Kroon bij het Young Patrons Gala 2022
©Roy Beusker

Holly Brood en Soy Kroon

Een koppel dat zomaar op de rode loper van het échte Met Gala zouden kunnen sieren. Dan hebben we het uiteraard over Holly Brood en Soy Kroon. De twee zien er oogverblindend uit: Holly in een custom look van Justin Alexander x Tommy Driessen Collection, bestaande uit een goudkleurige fishnet top en witte maxi-rok, en Soy in een lichtblauw pak van Sandro.

Joy Delima bij het Young Patrons Gala 2022
©Roy Beusker

Joy Delima

Als er iemand schittert, dan is het Joy Delima wel. Letterlijk, want de schrijver en Dirty Lines-actrice is één en al shimmer and shine in een David Laport-jurk met talloze goudkleurige franjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VH. (@vivianhoorn)

Vivian Hoorn

Met een all-black look kun je eigenlijk nooit verkeerd gaan. Zeker niet als je kiest voor een outfit à la Vivian Hoorn. De fotografe, artdirector en influencer draagt een zwarte jurk van Norma Kamali en een zwarte puff jacket van Selezza London, die ze combineert met een goudkleurige Bottega Veneta-tas.