fans-van-kostuumdramas-opgelet-een-derde-downton-abbey-film-is-in-de-maak-291204
©Joss Barratt

Na afscheid te hebben genomen van The Crown met veel corgi’s en crêpe de chine, lijkt Imelda Staunton ontwenningsverschijnselen te vertonen wat betreft kostuumdrama’s. De 68-jarige actrice – die te zien was als hofdame Maud Bagshaw in zowel Downton Abbey: The Motion Picture en Downton Abbey: A New Era – kwam afgelopen week langs bij BBC Radio 2 en bevestigde aan presentatrice Zoe Ball dat, ja, “er een laatste film komt”. Ball verontschuldigde zich op typisch Britse wijze als ze Staunton haar mond voorbij had laten praten. De Violet Crawley-achtige reactie van Staunton? “Het kan me niet schelen.” Dit weten we tot nu toe over de derde Downton Abbey-film.

Derde film van Downton Abbey

De serie Downton Abbey telde zes seizoenen tussen 2010 en 2015 en in 2019 kwam Downton Abbey: The Motion Picture, de eerste film. De eigenlijke serie eindigde in 1925, maar de eerste film speelt zich twee jaar later af, in 1927, en draait om de Crawleys en hun personeel die een moordcomplot tegen koning George V verijdelen. De tweede film, die in 2022 in première ging, had een twist en draaide om de opnames van een motion picture in de Abbey (met een verblijf in Zuid-Frankrijk). Distributiebedrijf Focus Features moet de verklaring van Staunton nog bevestigen, maar er gaan geruchten dat de productie deze zomer al zal beginnen, waarbij Paul Giamatti naar verwachting zijn rol als Cora’s Amerikaanse broer Harold Levinson nieuw leven zal inblazen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

In de tussentijd zal Staunton te zien zijn als koppelaar Dolly Levi in de eerste West End-revival van Hello, Dolly sinds 1984 in The London Palladium. De tien weken durende reprise opent op 6 juli en herenigt Staunton met regisseur Dominic Cooke, het brein achter The Nationals bejubelde 2017-versie van Stephen Sondheims Follies.

Er wordt lang uitgekeken naar Hello, Dolly van het duo, dat oorspronkelijk in 2020 in The Adelphi zou worden opgevoerd voordat Covid-19 ieders plannen in de war schopte – en Staunton voorlopig in de richting van het witte doek duwde. En hoewel een derde film van Downton Abbey allemaal goed en wel is, kan ik in ieder geval niet wachten om haar weer op de planken te zien.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.