euphoria-seizoen-3-gaat-nog-steeds-door-dit-is-alles-wat-we-weten-291578
©HBO

Na twee knallers van seizoenen bleef het akelig stil rondom hitserie Euphoria. Althans, over een vervolg, want wel gingen er geruchten dat het rommelde achter de schermen. Toch laat de productie nu weten dat een volgend seizoen er echt aan komt. We vertellen je alles wat tot nu toe bekend is over seizoen 3.

Commotie rondom ‘Euphoria’

Het is alweer ruim twee jaar geleden dat seizoen 2 van Euphoria uitkwam. Dat de serie een vervolg zou krijgen, leek vanzelfsprekend, want de laatste aflevering liet ons met veel vragen achter. Toch werd de productie van een nieuw seizoen lang uitgesteld. Dit kwam deels door de stakingen in Hollywood en door de dood van Angus Cloud, de acteur die drugsdealer Fez in de serie speelde. Daarnaast zorgde de roem van de overige cast ervoor dat sterren als Zendaya, Jacob Elordi, Hunter Schafer en Sydney Sweeney het druk kregen met andere rollen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Maar dat leken niet de enige redenen. Na seizoen 2 kwamen verschillende berichten naar buiten waarin werd gezegd dat de sfeer op de set ‘giftig’ was en de SAG-AFTRA-bepalingen schond. Deze geruchten werden versterkt toen Barbie Ferreira aankondigde niet terug te keren als haar personage Kat in een volgend seizoen. HBO ontkende de aantijgingen en liet destijds in een verklaring weten: “Het welzijn van cast en crew bij onze producties is altijd een topprioriteit. De productie was volledig in overeenstemming met alle veiligheidsrichtlijnen en protocollen.”

‘Euphoria’ komt toch met seizoen 3

Toch laten de makers nu weten dat we echt een nieuw seizoen kunnen verwachten. “HBO en Sam Levinson blijven zich inzetten om een uitzonderlijk derde seizoen te maken”, vertelt een HBO-woordvoerder aan Variety. “In de tussentijd stellen we onze veelgevraagde cast in staat andere kansen na te jagen.”

Lees hieronder over de cast, verhaallijn en releasedatum van Euphoria seizoen 3.

Als je het eerste en tweede seizoen van Euphoria nog niet hebt gezien, raden we je aan dat eerst te doen voordat je verder leest om spoilers te vermijden.

Cast en crew: wie keert terug in seizoen 3 van ‘Euphoria’? 

Volgens HBO is het dus al duidelijk dat scriptschrijver Sam Levinson terugkeert om te werken aan seizoen 3. Verdere castleden zijn nog niet officieel bekendgemaakt. Wel verwachten we Zendaya terug, die naast haar rol als Rue ook uitvoerend producent van de serie is. Fanspeculaties dat haar personage aan een overdosis overlijdt, lijken dus onwaarschijnlijk.

Ook Hunter Schafer, Maude Apatow, Sydney Sweeney, Alexa Demie en Jacob Elordi zullen naar verwachting allemaal terugkeren. Barbie Ferreira heeft zoals genoemd besloten afscheid te nemen van haar personage Kat. Ze deelde in augustus 2022: “Na vier jaar lang het meest bijzondere en raadselachtige personage Kat te mogen belichamen, moet ik afscheid nemen met tranen in mijn ogen. Ik hoop dat velen van jullie jezelf in haar konden zien zoals ik deed. Ik heb al mijn zorg en liefde in haar gestopt en hoop dat jullie dat konden voelen. Ik hou van je, Katherine Hernandez.”

Helaas zullen we Angus Cloud ook niet te zien krijgen in het nieuwe seizoen. De acteur overleed in juli 2023. Zijn familie deelde destijds in een verklaring: “Angus was open over zijn strijd met geestelijke gezondheid. We hopen dat zijn overlijden een herinnering kan zijn voor anderen: dat ze niet alleen zijn en dit niet in stilte alleen moeten uitvechten.”

Verhaallijn

Wat gaat er gebeuren in Euphoria seizoen 3? Dat is nog een verrassing. Na de finale van seizoen 2 zitten we met heel wat vragen. Zo belandden Cassie en Maddy in een fysiek gevecht, waarna Maddy aangaf dat dit ‘nog maar het begin is’. Ook liep Rue weg van Jules nadat zij vertelde dat ze haar mist, waardoor fans zich afvragen of het ooit nog goedkomt tussen de twee. En dan hebben we nog de laatste (heftige) scene met Faye, Fez en Ashtray, die eindigde in een schietpartij met de politie.

Toch is de kans groot dat de serie een sprong vooruit in de tijd maakt. Dit lijkt logisch na de vertraging van de productie, maar Zendaya hintte hier ook al op in een interview in 2022. Toen deelde ze: “Ik denk dat het spannend zal zijn om de personages na de middelbare school te verkennen. Ik wil zien hoe Rue eruit ziet tijdens haar journey naar nuchter zijn, hoe chaotisch dat kan zijn. Maar ook met alle andere personages, dat ze proberen uit te zoeken wat ze met hun leven gaan doen als de middelbare school voorbij is en wat voor mensen ze willen zijn.”

Releasedatum

Op 25 maart 2024 bevestigt HBO dat seizoen 3 nog in de maak is. Dit seizoen zou in 2025 te zien zijn.