bekijk-de-adembenemende-eerste-beelden-van-naomi-watts-chloe-sevigny-en-demi-moore-in-feud-capote-vs-the-swans-271666
©Pari Dukovic Photography

De Gossip Girl-reboot mag dan gecanceld zijn, we kunnen ons nu verheugen op een nieuwe verfilming van de elite in Manhattan: het lang uitgestelde tweede deel van de door Ryan Murphy geproduceerde serie Feud. De focus deze keer? Het waargebeurde verhaal van Truman Capote en zijn groepje socialites, die hij zijn ‘zwanen’ noemde. Bekijk hier de eerste beelden van Naomi Watts, Chloë Sevigny en Demi Moore in Feud: Capote Vs The Swans.

‘Feud: Capote Vs The Swans’

Het smullende eerste seizoen, Feud: Bette and Joan, was een verslag van de giftige rivaliteit tussen Hollywood-legendes Bette Davis en Joan Crawford. In april 2022 onthulde Deadline dat het vervolg de titel Feud: Capote’s Women zou krijgen. Dit werd later veranderd naar de huidige titel.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ook werd onthuld dat Naomi Watts de rol van de glamoureuze Babe Paley op zich zou nemen, een van Capote’s beste vrienden en de vrouw van CBS-oprichter William S Paley. Gus Van Sant neemt de regie op zich en de schrijver en showrunner van alle acht afleveringen is tweevoudig Pulitzer Prize-finalist Jon Robin Baitz. Voor de serie liet hij zich inspireren door Laurence Leamers bestseller Capote’s Women: A True Story of Love, Betrayal and a Swan Song for an Era.

Naomi Watts als Babe Paley in in Feud: Capote Vs The Swans
©Pari Dukovic Photography
Naomi Watts als Babe Paley

De rest van de cast

Toen, op 17 augustus, meldde Variety dat de serie ook zijn Capote had gevonden: Tom Hollander (bekend van The White Lotus en Pride & Prejudice). Hij vertolkt de rol van de romanschrijver die een paria werd toen hij een verhaal publiceerde dat de schokkende geheimen van de geschiedenis van zijn machtigste vertrouwelingen blootlegde.

Tom Hollander als Truman Capote in Feud: Capote Vs The Swans
©Pari Dukovic Photography
Tom Hollander als Truman Capote

De rest van de cast? De eeuwige New Yorkse it-girl Chloë Sevigny is te zien als CZ Guest. Zij was een covergirl en muze van Andy Warhol en Salvador Dalí. Diane Lane speelt Slim Keith, de ex-vrouw van Howard Hawks. Calista Flockhart speelt Lee Radziwill, de stralende jongere zus van Jackie Kennedy die met een Poolse prins trouwde. Molly Ringwald is te zien als Joanne Carson, de tweede vrouw van Johnny Carson. Treat Williams speelt William S Paley. Chris Chalk is te zien als de bekende auteur James Baldwin. En Ella Beatty speelt Kerry O’Shea, de dochter van Capote’s minnaar John O’Shea. Later werd ook bekend dat Demi Moore de voormalige showgirl Ann Woodward speelt. 

demi Moore in Feud: Capote Vs The Swans
©Pari Dukovic Photography
Demi Moore als Ann Woodward

Het plot

Deze grootheden behoorden tot Capote’s schitterende kring toen hij na de publicatie van In Cold Blood onderdeel van de high society werd. Zijn volgende roman, het onvoltooide Answered Prayers, zou echter minder populair blijken bij zijn kennissen. Het was namelijk een schandalige tell-all over hun levens. Eén hoofdstuk ervan, La Côte Basque, 1965, verscheen in 1975 al in Esquire. Het was toen meteen duidelijk dat de personages nauwelijks verhulde versies waren van Capote’s vrienden. Sommige hadden buitenechtelijke affaires en één had zelfs haar man neergeschoten. Het gevolg was een massale uittocht van de zogenaamde zwanen en een bijna volledig sociaal isolement voor de schrijver.

Volgens Deadline zal de miniserie beginnen in de jaren zeventig en eindigen met Capote’s dood in 1984. Hij overleed als gevolg van een leverziekte, gecompliceerd door flebitis en drugsvergiftiging op 59-jarige leeftijd. Het filmen begon afgelopen herfst in New York. In januari doken er al een aantal verbluffende foto’s van de set op. Nu is de eerste officiële glorieuze reeks foto’s onthuld waarop de cast te zien is.

Releasedatum

Als we afgaan op de elegante kostuums, het uitgebreide haar en make-up en het productieontwerp, wordt het zeker een hit. De serie zal in 2024 te zien zijn op Disney+. Voor een exacte datum houden we je uiteraard op de hoogte.

Diane Lane als Slim Keith
©Pari Dukovic Photography
Diane Lane als Slim Keith

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.