ja-echt-the-crown-heeft-de-bekende-doorschijnende-jurk-van-kate-middleton-nagemaakt-276716
©Netflix

Het gerucht gaat dat de jonge prins William de jonge Kate Middleton opmerkte toen ze op de catwalk van de St. Andrews University in Schotland liep; Middleton zou de aandacht van de royal hebben getrokken tijdens de jaarlijkse Don’t Walk-modeshow voor het goede doel van de school, waarin ze een jurk droeg die zo legendarisch was, dat hij in 2011 op een veiling voor meer dan 125.000 dollar werd verkocht. Die beroemde doorschijnende jurk van Kate Middleton is nu te zien in het zesde seizoen van The Crown.

De doorschijnende jurk van Kate Middleton

Kate Middleton – blijkbaar een early adopter van de naked-trend – droeg een volledig transparante, zwart met gouden zijden jurk met een turquoise band aan de bovenkant. Kortom: heel erg Y2K. Daaronder droeg ze een zwarte bandeaubralette en een zwart slipje. (Ja, zelfs royals experimenteerden met mode op school.)

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Natuurlijk geeft The Crown zijn eigen draai aan de modeshow die uiteindelijke de geschiedenis veranderde. Van wat we tot nu toe kunnen zien, lijkt het erop dat de kostuumontwerper van The Crown, Amy Roberts, trouw is gebleven aan het origineel: zelfs Kates springende krullen en haaraccessoires zijn in de serie hetzelfde.

Focus op vroege jaren 2000

Terwijl het eerste deel van het zesde seizoen van de Netflix-serie zich richtte op de romance tussen prinses Diana en Dodi Al-Fayed en de gevolgen van hun dood, zal de tweede helft, die op 16 december verschijnt, afspelen in de late jaren negentig en vroege zeroes. Daarin staat onder meer de opbloeiende liefde tussen prins William (gespeeld door Ed McVey) en Middleton (Meg Bellamy) centraal. Met een relatie die is ontstaan tijdens een modemoment, zijn we wel heel benieuwd naar Bellamy als Kate.

Kate Middleton in een doorschijnende jurk
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.