na-barbie-komt-er-nu-ook-een-film-over-polly-pocket-met-lily-collins-in-de-hoofdrol-263405
©Getty Images

Mocht je denken dat het na Barbie bij een enkele poppenfilm bleef – think again. Het blijkt namelijk pas het begin te zijn van verhalen waarin ons favoriete speelgoed van vroeger tot leven komt. Zo is er een film in de maak over Polly Pocket, de minuscule pop die in een even minuscuul – en tevens draagbaar – huis woont. Polly mag dan klein zijn, haar impact is vergelijkbaar met die van Barbie. En niemand minder dan Lily Collins zal de hoofdrol op zich nemen. Lees hier alles wat we tot nu toe weten over de Polly Pocket-film.

Film over Polly Pocket

Hoewel het in 2021 al werd aangekondigd, is er nu eindelijk meer nieuws over het project. De Polly Pocket-film, die nog geen titel heeft, wordt geregisseerd en geschreven door Lena Dunham en belooft een “slimme speelse” bioscoopervaring voor jonge vrouwen te worden zonder de “neerbuigendheid”, zo liet Dunham weten aan Variety. “Polly Pocket was voor mij verantwoordelijk voor talloze uren escapisme uit mijn kindertijd. Polly gaf me een kleine wereld vol magie en autonomie om te vertellen, dus het is heel poëtisch om nu als regisseur dezelfde ideeën aan te pakken.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De film over Polly Pocket is de volgende op de lijst van Mattel-films die we kunnen verwachten. Volgens Forbes heeft het speelgoedbedrijf meer dan 45 films in de maak als onderdeel van wat mensen nu al het Mattel Cinematic Universe. De plannen gaan veel verder dan mogelijke Barbie-vervolgfilms: Variety heeft bevestigd dat er momenteel veertien titels in ontwikkeling zijn, over onder meer Uno, American Girl, Barney en dus Polly Pocket.

Voor wie niet bekend is met Polly Pocket: de minipoppen kwamen voor het eerst op de markt in de jaren tachtig. In de loop der jaren heeft Polly een hoop transformaties ondergaan. Waar het speelgoed eerst bestond uit popjes in een klein draagbaar huis dat je kon openklappen, is het later uitgegroeid tot een heel Polly Pocket-universum met modesamenwerkingen, computerspelletjes, tv-series en natuurlijk nog de poppen zelf – iets groter van formaat met rubberen kleertjes.

Hoe ziet de cast eruit?

Margot Robbie is Barbie, maar wie is geknipt voor de rol van Polly? Ook bij de nieuwe Mattel-productie is de casting on point, want Lily Collins zal de speelgoedheldin vertolken. Daarbij treedt de Emily in Paris-ster ook op als producent. “Als kind dat geobsedeerd was door Polly Pocket, is dit echt een droom die uitkomt en ik kan niet wachten om dit kleine speelgoed naar het witte doek te brengen”, klonk Collins’ reactie toen het nieuws van de film naar buiten kwam. Op Instagram deelde de actrice destijds ook een kinderfoto van zichzelf, gephotoshopt in de wereld van Polly Pocket. “Kan niet wachten om in deze pastelkleurige wereld te duiken”, sloot ze haar post af.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lily Collins (@lilyjcollins)

Collins is momenteel het enige castlid dat bevestigd is. Voor de film werkt ze nauw samen met Dunham, die onthulde dat Collins’ versie van het populaire speelgoed “schattig en beeldig” wordt. Ze voegde eraan toe dat de 1,65 meter lange Emily in Paris-ster flink zal moeten krimpen in de film. “Laten we zeggen dat Polly Pocket op haar best was toen ze het originele piepkleine jaren negentig-formaat had”, vertelde Dunham in 2022 aan The Hollywood Reporter. “Ze hebben haar nu een beetje groter gemaakt, waar ik voorstander van ben vanwege het verstikkingsgevaar. Maar ik schrijf nineties tiny.”

Waar gaat de Polly Pocket-film over?

Toen de Polly Pocket-film voor het eerst werd aangekondigd, deelde Mattel dat het verhaal zal gaan over “een jong meisje en een vrouw in zakformaat die een vriendschap vormen”. Collins deelde in haar aankondiging uit 2021 ook dat de film een herintroductie van Polly zou zijn “op een leuke, moderne manier.” Variety bevestigde bovendien dat de Polly Pocket-film een “familiekomedie” wordt. Verwacht dus minder existentiële angsten en het aankaarten van patriarchaatproblematiek dan in Barbie.

Is er al een releasedatum?

Nee. De opnames van de film zijn nog niet begonnen, en met de huidige stakingen in Hollywood zal het nog wel even duren voordat we Collins als live-action Polly kunnen bewonderen. Het project zal waarschijnlijk pas in 2024 in productie gaan, wat betekent dat een release in 2025 of zelfs 2026 het meest realistisch lijkt. Zodra er meer details bekend zijn, zullen we die uiteraard met je delen.