het-eerste-beeld-van-prinses-diana-met-prins-william-en-harry-in-the-crown-is-hier-227417
©ANP

We geloven graag dat je net als wij even twee keer moet kijken om je te realiseren dat je niet naar een originele foto van prinses Diana met Harry en William kijkt. Het beeld is afkomstig uit de opnames van het nieuwe seizoen van hitserie The Crown waar we voor het eerst een glimp opvangen van de jonge acteurs die de twee prinsen spelen. En uitgaande van deze foto belooft dat veel goeds.

Prinses Diana, Harry en William in ‘The Crown’

The Crown heeft het filmen voor het vijfde seizoen hervat na een korte pauze na de dood van koningin Elizabeth II. Zojuist werd het allereerste beeld vrijgegeven van de opnames van de Netflix original met de jonge prinsen. De gelijkenissen zijn zó groot dat het bijna eng is. We zien prinses Diana, gespeeld door Elizabeth Debicki, samen met zonen William en Harry. De jonge acteur Will Fowell lijkt sprekend op prins Harry in zijn jonge jaren.

Maar het is vooral de acteur die de rol van prins William vertolkt die ontzettend lijkt op de daadwerkelijke prins. Acteur Rufus Kampa speelt prins William in het nieuwe seizoen en werd gespot terwijl hij aan het filmen was met zijn co-acteurs. De Britse acteur is zowat het evenbeeld van de royal in zijn tienerjaren.

De foto is genomen tijdens opnames van The Crown op Mallorca. De acteurs reconstrueerden daar een vakantie van de drie royals in juli 1997. De outfits zijn bijna een op een te vergelijken met originele looks van wijlen Diana en haar zonen; Diana’s rode jurk van Catherine Walker met ceintuur en prins William en prins Harry gehuld in blauwe T-shirts en witte broeken. Het event vond een maand voordat Diana zou komen te overlijden plaats.

‘The Crown’ seizoen 5 en 6

In eerste instantie zou seizoen 5 – dat de periode van de jaren 90 tot het begin van de jaren 2000 bevat – het laatste deel zijn van de hitserie. Uiteindelijk werd besloten dit te verspreiden over twee seizoenen om meer in detail te kunnen treden, waardoor seizoen 6 het slotstuk van de serie zal zijn. Beide seizoenen tonen onder meer de ondergang van het huwelijk van Charles en Diana. Ook de daaropvolgende tragische dood van Diana in 1997 staat centraal, net als de eerste liefdesperikelen van William en Kate. De verhaallijn van de serie eindigt begin 21e eeuw.

Bekijk hier het beeld uit de opnames van het nieuwe seizoen van The Crown.

The Crown seizoen 5 is vanaf 9 november te zien op Netflix.