amal-clooney-trekt-de-zoveelste-geweldige-partyjurk-uit-de-kast-277492
©Getty Images

Ze mag dan een van ’s werelds beroemdste mensenrechtenadvocaten zijn, Amal Clooney houdt toevallig ook van glitter en glamour. Handig daarbij is een aantal hooggeplaatste vrienden. Neem bijvoorbeeld beautymagnaat Charlotte Tilbury, op wie ze vaak een beroep doet om haar gezicht te voorzien van de nodige glam voor een verschijning op de rode loper. De afgelopen jaren heeft Amal Clooney ook stappen gezet in de mode-industrie, en daarom was ze een van de stralende aanwezigen bij de Fashion Awards 2023 in Londen.

Amal Clooney bij Fashion Awards 2023

Maandagavond gaf Amal Clooney een zeer expliciete steun aan de sector tijdens de Fashion Awards 2023, waarbij ze een glinsterende jurk van Versace droeg die was versierd met pailletten in de kleuren van de zonsondergang. Natuurlijk is dit niet Clooneys eerste betrokkenheid bij de British Fashion Council. In 2014 – slechts een paar maanden nadat ze trouwde met George Clooney – was ze samen met David Beckham, Cara Delevigne en Rita Ora genomineerd voor de British Style Award. Maar voor die prijs moest het publiek stemmen en Clooney werd verslagen door Emma Watson.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Nu, tijdens de Fashion Awards van dit jaar, is Clooney weer van de partij om Charlotte Tilbury een Special Recognition Award uit te reiken voor haar bijdragen aan de modewereld. Die bijdrage telt maar liefst 180 magazinecovers en meer dan 600 redactionele shoots en commerciële campagnes.

Amal over Charlotte Tilbury

“Ik ontmoette Charlotte voor het eerst toen we buren waren in Notting Hill en ze de proefmake-up voor mijn bruiloft deed. Ik was stomverbaasd toen ze aankwam met vijf koffers vol producten”, vertelde Amal Clooney tijdens de Fashion Awards 2023, voordat ze de award aan Tilbury overhandigde. “Aan het einde van de sessie was ze niet alleen mijn visagiste, maar ook mijn vriendin. Op de bruiloft was ze onze gast. Als ik aan Charlotte denk, schieten me de volgende woorden te binnen: baanbrekend, briljant, spiritueel, snugger, meelevend, leuk, dansvloer, champagne, de hele nacht door. Daar moet ik het waarschijnlijk bij laten”, voegde ze eraan toe.

“Ik aanbid deze vrouw, ze is een dierbare vriendin voor mij en mijn familie. Ze is vrijgevig zonder limiet of berekening – niet alleen voor degenen van wie ze houdt, maar ook door haar liefdadigheidswerk. George en ik zijn zo dankbaar voor haar steun aan de Clooney Foundation. Ze is een en al hart en een inspiratie voor ons allemaal.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.