amal-clooney-combineert-deze-twee-herfstklassiekers-perfect-270180
©Getty Images

Tijdens zomerse uitstapjes door Europa geeft Amal Clooney meestal de voorkeur aan zwierige feestjurken in luxe stoffen. Maar in de herfst, met de back to work-sfeer, draait de garderobe van de mensenrechtenadvocate om strakke essentials. Tijdens de 78e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties liet Amal Clooney een zakelijk-chique look zien waarbij ze twee echte herfstklassiekers combineerde: de trenchcoat en de midi-jurk.

Amal Clooney in trenchcoat en midi-jurk

Voor de VN-conferentie, waar ze de secretaris-generaal van de VN António Guterres en mensenrechtenactiviste Nadia Murad ontmoette, koos Clooney voor een groenblauwe mouwloze midi-jurk, een crèmekleurige trenchcoat en pumps met pythonprint. Ze maakte haar ensemble af met een oversized zwarte leren tas en subtiele gouden sieraden. Als vrouw van een filmster verschijnt Amal regelmatig op de rode loper en staat ze bekend om haar liefde voor vintage couture, maar als ze aan het werk is, is haar garderobe strak, gepolijst en tijdloos.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De Clooneys vierden afgelopen week hun negende huwelijksdag, dus na deze karakteristieke look van Amal, kunnen we misschien een iets meer glinsterende look (ze is dol op een partyjurk) verwachten als ze de gelegenheid vieren. Maar deze herfstlook staat haar net zo prachtig.

Amal Clooney in trenchcoat en groene midi-jurk
©Gotham

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.