anya-taylor-joys-warrior-jurk-is-een-sterk-staaltje-vintage-couture-296146
©Getty Images

Net wanneer je denkt genoeg te hebben van method dressing op de rode loper, neemt Anya Taylor-Joy het stokje van Zendaya over (wier Challengers-looks in tennisthema de afgelopen maand niet te missen waren). Anya-Taylor Joy verschijnt tijdens de Furiosa: A Mad Max Saga-perstournee in Sydney op de rode loper in een unieke, stekelige vintage jurk.

De vintage jurk van Anya Taylor-Joy

Tijdens de Australische première van de film in Sydney was de actrice volledig in warrior-stijl. Ze droeg een metallic minirok met kettingen, waaruit tientallen speren staken. De jurk komt uit de lente/zomer 1996-couturecollectie van Paco Rabanne. Ze maakte haar archieflook af met een bijpassend hoofddeksel, die oorspronkelijk bij de jurk hoort, zoals destijds te zien op de catwalk.

Vintage couture op de rode loper

Hoewel we vaker archiefstukken op de rode loper zien, is Taylor-Joy’s look ook daadwerkelijk vintage: het unieke couturestuk werd door Paco Rabanne zelf gemaakt in zijn Parijse atelier, in 1996. En we moeten stellen: het stuk zou ook niet misstaan in de Sleeping Beauties: Reawakening Fashiontentoonstelling. Deze tentoonstelling is gewijd aan zeldzame stukken uit de modegeschiedenis die vandaag de dag (bijna) te kwetsbaar zijn om opnieuw te dragen.

Het is niet de eerste keer dat Anya Taylor-Joy een vintage jurk draagt op de rode loper. In 2020 droeg de ster een kralenjurk van Bob Mackie voor de première van Emma in Los Angeles. Zien we haar maandag tijdens het Met Gala in een ander archiefstuk? Only (the garden of) time will tell.

Anja Taylor-Joy in een vintage Paco Rabanne 'warrior' dress tijdens de Furiosa: A Mad Max Saga perstournee in Sydney.
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.