bella-hadid-lanceert-collectie-geinspireerd-op-haar-eigen-stijl-en-de-zeroes-249089
©About You

Als er iemand is die de Y2K-stijl op een moderne manier belichaamt, dan is het Bella Hadid wel; het model geeft stijlinspiratie ten overvloede met haar eigen op de zeroes geïnspireerde looks. Nu heeft het half-Nederlandse supermodel een modecollectie gecreëerd, volledig geïnspireerd op haar eigen stijl en de jaren 2000. En als we de beelden mogen geloven, belooft dat veel goeds voor de liefhebbers van de Y2K-stijl.

Bella Hadid lanceert collectie

Flared low-rise jeans, gecropte vestjes, haltertops en minirokjes. Het zijn slechts enkele items die de inmiddels iconische stijl van Bella Hadid kenmerken. En laat dat nou precies zijn wat je ook van haar eigen modecollectie, die ze maakte in samenwerking met About You, kunt verwachten. Het is de tweede keer dat het model een samenwerking aangaat met de online modewinkel; afgelopen herfst lanceerde Bella al haar eerste collectie met About You, die tevens in het teken stond van haar eigen stijl.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Bella Hadid x About You
©About You

Van ‘Courtcore Realness’ tot ‘The Simple Life’

Bella putte voor de collectie inspiratie uit drie verschillende thema’s. De eerste werd gevormd door een van haar favoriete sporten: tennis. De stijl die de titel Courtcore Realness krijgt, is – geheel toepasselijk – gebaseerd op de outfits van Wimbledon-tennislegendes uit de jaren negentig en de zeroes. Een soort Tenniscore meets preppy mode, maar dan met een Bella-twist.

Het tweede thema is gelinkt aan een iconische serie, inclusief de daaruit vloeiende Y2K-stijl: The Simple Life. De keuze voor dit thema is niet alleen een throwback naar de iconische stijl van de zeroes, maar ook naar Bella’s eigen jeugd en de dingen die zij toen droeg en nog steeds graag draagt. Denk aan een flared jeans met vlinderprint en witte tops afgewerkt met ruches, strikjes en peplum-details.

Het derde en laatste thema staat in het teken van misschien wel de kenmerkendste stijl van het model: de sportievere, coole kant van de noughties-stijl. Genaamd Stunt Girl Night Out kun je Kill Bill-achtige taferelen verwachten, vertaald naar een glanzende lakrode jas, een stoere minirok en cut out-tops. De 58-delige collectie komt tot uiting in een campagne die overigens ook rechtstreeks uit de jaren negentig lijkt te komen, inclusief bruine lipliner, highlights in het haar en dunne wenkbrauwen. Kortom: een collectie die je voor even mee terugneemt naar een van onze favoriete modetijdperken.

De Bella Hadid x About You-collectie is vanaf 5 april om 18.00 uur verkrijgbaar bij About You.