emily-ratajkowski-gaat-vol-voor-logomania-met-monogram-dior-look-270662
©Getty Images

Emily Ratajkowski is druk in de weer – net als haar outfit. Deze week bracht het model en de schrijfster haar zoon Sylvester naar de kleuterschool in een logomania-look.

Emily Ratajkowski gaat voor logomania

EmRata droeg twee archiefstukken met monogrammen van Dior uit de lente-/zomercollectie 2004 van John Galliano. Bovenop droeg ze een lichtblauw met marineblauw jasje, dat ze zo goed als dichtgeknoopt liet. Ze hield de look samenhangend met een enkellange roze en rode broek met dezelfde monogram.

Daar bleef het niet bij met de logo’s. Terwijl Ratajkowski een bijna twintig jaar oude set droeg, zijn haar schoenen een hedendaagse favoriet: de Loewe ballerina sneaker in wit en crème. Het slanke silhouet van de trainer en de subtiele Loewe “L” geborduurd op de zijkant is een subtielere benadering van het dragen van een logo – veel meer ‘stille luxe’ in tegenstelling tot de logomania van de rest van haar outfit.

Galliano’s Dior

Ratajkowski is een bekende fan van Galliano’s Dior, vooral van de stukken met monogram. Voorafgaand aan Vogue World London stapte ze in een jurk uit de capsulecollectie van 2004. De bruine spaghettibandjurk met logoprint was compleet met een rode, groene en gele band in de empire taille en de zoom. En in september 2022 deed ze Carrie Bradshaw na door Galliano’s krantjurk uit de Dior herfst/winter 2000 collectie te dragen. Maar ze verzamelt niet alleen kleding met prints of monogrammen: onlangs kocht ze een rode mini-jurk met lange mouwen uit lente/zomer 2003. Met al deze archiefmode in haar bezit, kan Ratajkowski net zo goed vintageverzamelaar toevoegen aan haar toch al stapelrijke cv.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.