florence-pugh-is-een-intergalactische-keizerin-op-de-rode-loper-van-dune-part-two-286535
©ANP

Method dressing – waarbij het gespeelde personage de inspiratie vormt voor je look – is een tijdloze favoriet op de rode loper. Maar om het te laten slagen, moet het op zijn minst overeenkomen met de persoonlijke stijl van een acteur. Het helpt dat Florence Pugh zich altijd heeft gekleed alsof ze een soort stoere keizerin is (denk bijvoorbeeld aan het gevederde hoofddeksel dat ze droeg op het Met Gala van 2023), ook al heeft ze daar nu extra reden toe: zo speelt de actrice prinses Irulan in Dune: Part Two naast Zendaya en Timothée Chalamet.

Florence Pugh bij première Dune: Part Two in Londen

Gisteravond stapte Florence Pugh voor de Britse première van Dune: Part Two op de zandduinen die buiten het Odeon-cineplex op Leicester Square in Londen waren geïnstalleerd. Dat deed ze in een lange, nauwsluitende jurk met capuchon van Valentino. Het ontwerp was geborduurd met chocoladebruine pailletten die passend waren bij haar personage Arrakis. Tegelijkertijd voelde de look aan alsof hij afkomstig was uit een couture-atelier – in plaats van een Warner Bros-kostuumafdeling.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

In feite ontwierp Valentino’s creative director Pierpaolo Piccioli persoonlijk de look voor Pugh. De actrice wist de cosplay-vloek te omzeilen in hakken van Valentino Garavani Nite-Out en met een bruin satijnen Valentino Garavani VLogo Moon Bag in haar hand. Een toepasselijk hemelse look voor de fictieve dochter van een intergalactische keizer, met een voet in de echte (mode)wereld.

Florence Pugh bij de première van Dune: Part Two in Londen
©Getty Images
De schets van Florence haar Valentibo-jurk voor de première
©Valentino

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.