van-gigi-op-de-catwalk-tot-een-front-row-vol-a-listers-de-jacquemus-show-in-5-hoogtepunten-284199

Als iemand weet hoe hij een sensationele show moet neerzetten, dan is het Simon Porte Jacquemus wel. Elk seizoen zorgt de ontwerper weer voor een groots modespektakel, van een show in de lavendelvelden van de Provence tot een presentatie langs de kustlijn van Hawaii. Net als zijn vorige show (die gehouden werd in de tuinen van het Paleis van Versailles) blijft Jacquemus voor zijn lente/zomer 2024-collectie binnen de grenzen van Frankrijk. Deze keer koos hij het Fondation Maeght als showlocatie, een kunstmuseum en beeldenpark in Saint-Paul-de-Vence.

Jacquemus lente/zomer 2024

In het museum, dat het thuis is van werken van onder anderen Chagall, Giacometti en Miró, kwam een intiem modegezelschap – onder wie Julia Roberts, Kylie Jenner en Kristin Davis – bijeen om de nieuwste creaties van Jacquemus te bewonderen. Hoe dat eraan toeging? Hieronder zetten we vijf hoogtepunten van Jacquemus lente/zomer 2024 op een rij.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Gigi Hadid opent de show

De show begon al veelbelovend: Gigi Hadid was het eerste model dat de gangpaden van het museum en de nabijgelegen tuin bewandelde. Het topmodel, dat inmiddels zeer selectief is geworden in welke shows ze loopt, droeg een crèmekleurige jas met puffy mouwen, ceintuur en vierkante halslijn. Andere grote namen die de runway trotseerden? Emily Ratajkowski, Vittoria Ceretti, Imaan Hammam, Mona Tougaard, Mica Argañaraz en Amelia Gray Hamlin.

Gigi Hadid opent de Jacquemus-show
©ANP
1/5
Native Share

Sculpturale ontwerpen

Zoals de titel van de collectie – Les Sculptures – doet vermoeden, zagen we veel sculpturale ontwerpen, van jasjes, mini-jurken en jumpsuits met brede schouders en zandlopersilhouetten tot een heuse Jacquemus-bruidsjurk met een vierkant, uitstekend bovenstuk.

Jacquemus lente/zomer 2024
©ANP
2/5
Native Share

Chique luipaardprint

Met de komst van de mob wive-trend lijkt luipaardprint weer een opleving te krijgen. Ook Simon Porte Jacquemus is bezweken voor het opvallende dessin, zo blijkt wel uit zijn lente/zomer 2024-collectie. De ontwerper stuurde zijn versie van de print de catwalk op: nog altijd spicy, maar dan een tikkeltje ingetogen met een chique Franse draai.

Jacquemus lente/zomer 2024
©ANP
3/5
Native Share

Jacquemus x Repetto

Ook onderdeel van de collectie? Een bijzondere samenwerking met het Franse label Repetto. Het resultaat is een nieuwe versie van de befaamde Zizi Oxford-schoen, ontworpen door Rose Repetto voor Zizi Jeanmaire en gedragen door Serge Gainsbourg in de jaren zeventig. Het klassieke ontwerp krijgt nu een Jacquemus-twist met een vierkante neus en een ronde hak.

Jacquemus lente/zomer 2024
©ANP
4/5
Native Share

Front row vol beroemdheden

Een Jacquemus-show vraagt om de nodige starpower op de eerste rij. Dit seizoen zijn onder anderen Julia Roberts, Kylie Jenner en dochter Stormi, Kristin Davis (die tevens de hoofdrol speelde in de ludieke promotievideo van de show), Jack Harlow, Bianca Balti en Carine Roitfeld van de partij.

Julia Roberts bij de Jacquemus-show
©ANP
5/5
Native Share