wie-zit-er-in-dat-reusachtige-kattenpak-op-het-met-gala-251914
©Getty Images

Dit jaar stond het Met Gala 2023 in het teken van de tentoonstelling Karl Lagerfeld: A Line of Beauty. Voor de gelegenheid waren er veel uitbundige odes aan ontwerper Karl Lagerfeld. Maar er was geen enkele rode loper-look zo opvallend en gedenkwaardig als het reusachtige, harige pak, dat leek op Lagerfelds kat Choupette. De look verhulde de identiteit van de drager volledig, net als mascottes in een pretpark of op Times Square. Het zorgde er meteen voor dat velen zich afvroegen: wie is dat? Het antwoord: Jared Leto.

Jared Leto op het Met Gala 2023

Niet echt een verrassing, want Leto is een bekende stuntman op het Met Gala. In het verleden verscheen de acteur met een replica van zijn eigen hoofd en koos hij voor twinning looks met Gucci’s voormalige creatief directeur Alessandro Michele. Tijdens het Met Gala van 2023 besloot Jared Leto een eerbetoon te brengen aan Karl Lagerfelds beroemde kat Choupette, die een nogal uitbundig leven leidde in privéjets en met iPads.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het was overigens niet de enige Choupette-hommage van de avond; ook Doja Cat kwam met haar eigen katachtige moment, maar op een heel andere manier. De popster gebruikte make-up en protheses voor haar transformatie en miauwde de hele avond door. Lil Nas X was ook aanwezig als glinsterend, zilveren katfiguur, inclusief een masker bezaaid met kristallen.

Jared Leto in een pak dat lijkt op Choupette de kat van Karl Lagerfeld op het Met Gala 2023
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.