jennifer-lawrence-channelt-haar-inner-mob-wife-in-de-schotse-kasteeltuinen-van-de-dior-cruise-show-300451
©Pierre Mouton/Dior

Het gebeurt niet vaak dat de woorden ‘mob wife‘ en ‘Schotse kasteel’ in dezelfde zin worden gebruikt. En toen kwam Jennifer Lawrence, die daar voor de Dior Cruise 2025-show verandering in bracht. De actrice maakte haar opwachting in de Drummond Castle Gardens in Schotland – de indrukwekkende backdrop van de show – gehuld in een look die we alleen maar kunnen omschrijven als mob wife-chic.

Jennifer Lawrence bij Dior Cruise 2025

Na de spectaculaire cruiseshows van Chanel in MarseilleGucci in Londen en Louis Vuitton in Barcelona was het tijd voor Dior om een destination show te laten plaatsvinden. Het Franse modehuis reisde af naar Schotland, waar de kasteeltuinen van Drummond Castle in een catwalk transformeerden. Enkele van de beroemde gasten die de nieuwste Dior Cruise 2025-collectie vol Schotse invloeden mochten bewonderen? Anya Taylor-Joy, Lily Collins, Geri Halliwell, Maisie Williams en Jennifer Lawrence.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Waar Taylor-Joy en Collins voor meer ingetogen looks kozen die een goede match vormden met het Schotse kasteel, pakte Lawrence het iets anders aan. De actrice, die we doorgaans spotten in minimalistische The Row-outfits, ging voor een opvallende print – en nee, het was geen Schotse ruit. Zo verscheen Lawrence in een mantel met luipaardprint, compleet met een witte tanktop, riem met CD-logo en een enorme zwarte zonnebril.

Mob wife op de Dior-manier

Hoewel we mob wife ook niet snel hadden geassocieerd met Jennifer Lawrence, was dat toch waar haar volledige Dior-look aan deed denken. De trend, die begin dit jaar aan populariteit won op TikTok en vervolgens doorsijpelde in de mode, pleit voor een over the top-look waarbij grote kapsels, opvallende make-up, vloekende dierenprints, (nep)bont en oversized zonnebrillen de boventoon voeren. Lawrence doet haar versie van de mob wife echter op een meer ingetogen manier. Ja, de furry luipaardprint en XL-bril mogen dan aanwezig zijn, maar met de rest van haar look blijft ze trouw aan haar minimalistische stijlcodes.

Jennifer Lawrence bij Dior Cruise 2025
©Pierre Mouton/Dior