5-stijltips-van-de-dior-cruise-show-in-schotland-die-je-dit-festivalseizoen-wil-toepassen-300434

Met Chanel in Marseille, Gucci in Londen en Louis Vuitton in Barcelona was het nu de beurt aan Dior om haar Cruise 2025-show op een bijzondere locatie te organiseren. Het Franse modehuis koos voor de historische Drummond Castle Gardens in Schotland, waar beroemde gasten als Jennifer Lawrence, Anya Taylor-Joy en Lily Collins op de eerste rij plaatsnamen. De collectie was doorspekt met Schotse referenties, van de iconische Schotse ruit tot countryside-proof laarzen met knielange sokken.

Stijltrucs van Dior Cruise 2025

Afgezien van de kasteelwaardige jurken en korsetten die zomaar in een stijlvol kostuumdrama zouden kunnen verschijnen, was het ook een collectie die mogelijk inspiratie vormt voor je volgende festival. Hieronder vind je vijf stijltips van Dior Cruise 2025 om dit festivalseizoen toe te passen. 

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

De belt bag

We zeiden het eerder al: de belt bag is hét festivalaccessoire waarin je dit seizoen wil investeren. Ook Diors Maria Grazia Chiuri is van mening dat het praktische mode-item, dat een riem en tas in één is, een moment heeft. Zo zagen we een aantal belt bags op de Schotse catwalk van het modehuis die genoeg ruimte bieden voor al je festivalessentials.

De belt bag bij Dior Cruise 2025
©Dior
1/5
Native Share

Kniesokken in laarzen

Als er iets nooit zeker is op een Nederland festival, dan is dat het weer. Wees voorbereid om elke weersomstandigheid met een paar goede waterdichte (regen)laarzen. Hoe je je voeten extra droog houdt à la Dior? Draag een paar kniesokken in je chunky boots, het liefst met een gezellige ruit. Laat die modder maar komen.

Kniesokken in laarzen bij Dior Cruise 2025
©ANP
2/5
Native Share

Chokers

De choker heeft zo nu en dan een opleving, maar voor een festival blijft het een eeuwige favoriet. Dior stuurde verschillende high-fashion varianten de catwalk op, van ‘eenvoudige’ zwarte linten met hangers tot exemplaren met meerdere lagen kettingen.

Chokers bij Dior Cruise 2025
©ANP
3/5
Native Share

Prints in de mix

De Schotse ruit was alom vertegenwoordigd binnen de Cruise 2025-collectie van Dior. Hij kwam in verschillende kleuren, van klassiek rood tot paars en okergeel. De beste manier om een ruit te combineren? Met nog meer ruiten of bloemenpatronen en -versieringen, zoals het modehuis in haar nieuwste collectie liet zien.

Model loopt in een geruite trui en broek over de Dior-catwalk
©Dior
4/5
Native Share

Kant en transparant

Ook een aanrader om dit seizoen op te nemen in je festivalgarderobe? Kant en transparante stoffen. Ga net als Dior voor kleuren als mosgroen, gebroken wit, grijs en zwart. Daarmee kun je eigenlijk bijna niet de mist in gaan.
Model loopt in een transparante jurk over de Dior-catwalk
©Dior
5/5
Native Share