keira-knightley-draagt-op-wimbledon-de-enige-populaire-trend-die-je-deze-zomer-nodig-hebt-305573
©Getty Images

Eens een Chanel-meisje, altijd een Chanel-meisje: Keira Knightley, al lange tijd ambassadeur voor het Franse modehuis, toont haar voortdurende steun voor het label, terwijl het momenteel op zoek is naar een nieuwe creatief directeur. Dat doet Knightley op Wimbledon, in een bijzondere high-fashion look uit een eerdere collectie, waarbij ze een van onze favoriete trends voor de zomer omarmt: de witte jurken-trend.

Keira Knightley in Chanel op Wimbledon

De actrice werd samen met haar man James Righton gespot op het Britse tennistoernooi, dat een van de stijlvolste events van de zomer is. Voor de gelegenheid was Knightley uitgedost in Chanel, ontworpen door Virginie Viard, die in juni dit jaar is gestopt bij het modehuis. Ze droeg een witte one-shoulderjurk met een dropped waist (nóg een gewilde trend) en een zwart lint op de schouder. Het ontwerp is afkomstig uit de Chanel resort 2020-collectie. Bij haar jurk droeg Knightley de klassieke colorblocking slingbacks van het modehuis en een witte Chanel-schoudertas.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Maar Knightleys opvallendste toevoeging aan haar outfit was niet van Chanel: een strooien hoed met een zwart lint. Want zo trouw ze is aan Chanel, zo trouw is ze aan de strooien zonnehoed. In Parijs, voor de Chanel-coutureshow, koos Knightley ook al voor een witte strooien hoed, versierd met een blauw-witte sjaal. Dus of ze nu haar beste tenniskleding draagt of een oversized gestreepte button-up: ze maakt zich sterk voor het zomerse accessoire, ongeacht de gelegenheid.

De witte jurken-trend

Met haar outfit draagt Knightley een van de populairste trends van dit lente/zomerseizoen. Dit jaar maken kleurrijke bloemenprints plaats voor elegantie en eenvoud in de vorm van witte jurken – misschien wel een van de sterkste modestatements van het seizoen op een subtiele manier. Celebrities zoals Greta Lee en Elle Fanning hebben de trend al omarmd, en Keira Knightley bewijst nu nogmaals dat een luchtige witte jurk alles is wat je nodig hebt deze zomer.

Keira Knightley in Chanel tijdens Wimbledon
©Getty Images, Chanel
De jurk uit de Chanel resort 2020 collectie

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.