meghan-markle-bewijst-de-koningin-van-de-latte-trend-te-zijn-in-one-shoulderjurk-275444
©Getty Images

Afgelopen zomer stonden onze feeds vol met een nieuwe make-uptrend die de harten van velen – onder wie Hailey Bieber – veroverde: de latte-trend. Hierbij worden verschillende tinten bruin aangebracht om zo het kleureffect van je favoriete koffiedrankje na te bootsen. Dat de trend ook goed werkt met kleding, weet Meghan Markle als geen ander. Na al eerder in een latte-kleurige look te zijn gespot, verscheen ze gisteravond wederom in een lichtbruin ensemble – van Proenza Schouler deze keer.

Meghan Markle in Proenza Schouler

Donderdagavond vond het Variety Power of Women-event plaats in Los Angeles. Onder de genodigden bevond zich Meghan Markle, die de rode loper op stapte in een chique one-shoulderjurk van Proenza Schouler. Ze koos voor een neutrale beige tint, misschien wel de exacte kleur die we associëren met een latte. Om haar avondlook af te maken, droeg Meghan een zwarte leren clutch, wederom een ontwerp van Proenza Schouler, en een paar zwarte stiletto’s van Aquazzura. Subtiele gouden sieraden vormden de finishing touch.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ook wat make-up betreft, hield Meghan het bij latte-tinten. Met verschillende kleuren bruin op haar oogleden en een nudey lip was haar beautylook de ideale aanvulling op de elegante one-shoulderjurk.

Garderobe vol neutrals

Na de release van haar onthullende Netflix-documentaire met prins Harry van het koppel maakte Meghan minder publieke verschijningen – tot de Invictus Games in september. Haar meest recente looks zijn gepolijst en minimalistisch, en kenmerken zich door neutrals: ‘basiskleuren’ waarop je altijd kunt terugvallen, zoals zwart, grijs, donkerblauw en beige tinten. “Het voelt alsof Markle nijgt naar een ingetogen, stijlvolle manier van kleden waarbij haar kleding meer herkenbaar, gereserveerd en niet afleidend is (of lijkt te zijn). Wat op een bepaalde manier een doel lijkt te zijn dat veel verder gaat dan mode”, schreef Vogue-redacteur Elise Taylor in oktober. Ook Meghans nieuwste look is daar het perfecte voorbeeld van.

Meghan Markle draagt lattekleurige jurk van Proenza Schouler
©Getty Images