rihanna-draagt-een-gigantische-trouwjurk-naar-het-met-gala-inclusief-cape-met-500-bloemblaadjes-251896
©Getty Images

Rihanna laat ons altijd afvragen: komt ze naar het Met Gala, of niet? Aangezien de superster de gewoonte heeft om als laatste de rode loper te betreden (vaak een tijdje nadat iedereen de trappen heeft verlaten) hielden haar diehard volgers de ingang van het Carlyle Hotel goed in de gaten toen de officiële livestream eerder op de avond ten einde liep. Om 22.00 uur werden Rihanna en A$AP Rocky gespot toen ze het hotel verlieten in looks die een eerbetoon waren aan de eregast van het Met Gala 2023, Karl Lagerfeld, wiens decennialange werk wordt geëerd in de tentoonstelling Karl Lagerfeld: A Line of Beauty. En uiteraard tevens zeer Rihanna-waardige looks.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Rihanna en A$AP Rocky op het Met Gala 2023

Met een bontjas uit Fendi’s herfst/winter 1997-collectie, ontworpen door Lagerfeld en oorspronkelijk gedragen op de catwalk door Naomi Campbell, belichaamde Rihanna eerst pure vintage glamour. Haar accessoires bestonden uit lagen diamanten kettingen en een paar camelia-oorbellen, de door Coco Chanel geliefde bloem die synoniem werd met het Franse modehuis dat Lagerfeld meer dan drie decennia leidde. Qua beauty hield Rihanna het – naar haar maatstaven – klassiek met een beetje witte oogschaduw en een felrode lip.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

A$AP Rocky en Rihanna op de avond van het Met
©Getty Images

A$AP Rocky nam intussen een outfit van de maestro zelf als voorbeeld. De artiest droeg een zwarte blazer en witte blouse met een zwarte leren das, samen met een kilt, allemaal ontworpen door Gucci voor het evenement. Lagerfeld stond bekend om zijn jarenlange liefde voor Schotland, en droeg een soortgelijke rok op de catwalk van een Chanel-show in Tokio in 2004. Net als zijn partner zorgde Rocky ervoor dat de look een update kreeg die past bij 2023: hij voegde gestapelde Gucci-riemen en eronder een jeans met diamanten toe.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Karl Lagerfeld op de Chanel-catwalk in december 2004 in Tokyo
©Getty Images
Karl Lagerfeld op de Chanel-catwalk in december 2004 in Tokio.

Gigantische bruidslook

Een snelle outfit change later arriveerde het paar op de rode loper (of de crèmekleurige loper, om precies te zijn) van het Met Gala 2023 met Rihanna in een gloednieuwe look en een speelse witte zonnebril versierd met nepwimpers. De zwangere superster droeg een zijden, op maat gemaakte Valentino-bruidsjurk met een cape, bedekt met dertig gigantische camelia-applicaties gemaakt van vijfhonderd bloemblaadjes en een golvende cape.

Daarmee deed Rih niet alleen mee aan een van de opvallendste trends van de avond – bruidsjurken – maar tilde ze deze ook naar een hoger niveau. Terwijl ze over de trappen liep, maakte Rihanna de cape los om een laatste detail te onthullen: een lage taille die haar groeiende babybuik accentueert. Het paar was dan wel fashionably late, maar het was het wachten meer dan waard.

Rihanna en A$AP Rocky op het Met Gala 2023
©Getty Images
Rihanna op het Met Gala 2023
©Getty Images
Rihanna op de trappen van het Met
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.