wat-je-moet-onthouden-van-de-dark-romance-coutureshow-van-simone-rocha-voor-jean-paul-gaultier-283606

Sinds een aantal seizoenen toont Jean Paul Gaultier geen zelfstandige couturecollecties meer, maar werkt het modehuis samen met verschillende gastontwerpers. Na eerdere samenwerkingen met onder anderen Olivier Rousteing van Balmain, Haider Ackermann en Julien Dossena van Rabanne is het nu de beurt aan de Ierse ontwerper Simone Rocha. Op de catwalk zien we een reeks romantische looks met een donker randje – een perfecte samensmelting van de ontwerpstijlen van beide merken. Dit zijn de hoogtepunten van de Jean Paul Gaultier lente/zomer 2024-coutureshow ontworpen door Simone Rocha.

Simone Rocha voor Jean Paul Gaultier

Van een overkoepelend gevoel van dark romance tot opvallende details als Gaultiers beroemde cone bra die in een soort duivelsoren zijn veranderd: hieronder vind je vijf dingen die je moet onthouden van Simone Rocha’s couturecollectie voor Jean Paul Gaultier.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Dark romance ten top

Fantasy meets goth meets een flinke dosis romantiek met een vleugje Lord of the Rings en Dante’s Inferno: dat is de samenvatting van de gedachtes die bij ons opkomen als we de collectie van Simone Rocha voor Jean Paul Gaultier bekijken. We zien een heleboel tule, pofmouwen, fonkelende details en zoomlijnen tot aan de grond. Rocha’s stijl kenmerkt zich door dark romance. Voeg daar een beetje van Gaultiers rebelse karakter aan toe en er ontstaat iets wat niet anders beschreven kan worden dan pure magie.

Amelia Gray op de catwalk bij JPG couture
©Spotlight
1/5
Native Share

Duivelsoortjes

Een van Gaultiers signatures? De cone bra, natuurlijk. Voor de lente/zomer 2024-couturecollectie van Jean Paul Gaultier kiest Simone Rocha ervoor om het iconische silhouet een twist te geven. Een duivelse twist, om precies te zijn. De cones wijzen omhoog, waardoor ze een soort duivelsoren vormen. De puntige elementen zijn overigens niet alleen toegepast op de korsetten, maar ook op de schoenen.

Simone Rocha voor Jean Paul Gaultier
©Spotlight
2/5
Native Share

Business in the front, party in the back

Rocha heeft meerdere verrassingen voor ons in petto. Dat blijkt wel wanneer modellen gekleed in ogenschijnlijk nette en bescheiden jurken de catwalk oplopen. Wanneer ze eenmaal omdraaien, verschijnt er een compleet ander beeld. Zo heeft onderstaande jurk een ontblote rug en een zwarte achterkant. Kortom, er ontstaat een volledig andere look. Een typisch geval van business in the front, party in the back.

Simone Rocha voor Jean Paul Gaultier
©Spotlight
3/5
Native Share

Glinsterende make-up

Rocha staat bekend om haar bijzondere beautylooks, van oogcontouren versierd met glinsterende stenen, parels en kristallen tot heuse ‘gezichtsstrikken’. Ook haar ontwerpen voor Gaultier gaan gepaard met extravagante make-up: fonkelende stenen die zowel de ogen omranden als de lippen opvullen. De etherische finishing touch van een etherische collectie.

Fonkelende beautylooks bij JPG couture lente/zomer 2024
©Spotlight
4/5
Native Share

Dropped waist

Een van de mooiste looks van de collectie? De vloerlange, pistachegroene strapless jurk met een dropped waist, afgemaakt met een paar kunstige bloemenoorbellen. Het silhouet – waarbij de taille verlaagd is – komt vaak terug in de show. Ook zien we veel brede, soms zelfs opgeblazen, puffy heupen. Waar broeken juist weer stijgen in taille, lijken rokken en jurken juist het tegenovergestelde te doen. Daar is de collectie van Simone Rocha voor Jean Paul Gaultier wederom een bevestiging van.

Simone Rocha voor Jean Paul Gaultier
©Spotlight
5/5
Native Share