hint-zendaya-met-deze-jurk-naar-het-met-gala-2024-294963
©Getty Images

Dinsdag verscheen Zendaya samen met co-ster Josh O’Connor bij Good Morning America voor het laatste deel van de perstour voor hun film Challengers, die vrijdag in première gaat. Met het einde van de perstour in zicht, lijkt het erop dat Zendaya alvast hint naar het volgende grote evenement op haar kalender: het Met Gala. De actrice is co-host van het gala, dat op 6 mei plaatsvindt, samen met Bad Bunny, Jennifer Lopez, Chris Hemsworth en Vogue’s Anna Wintour. Het thema van het gala dit jaar? Sleeping Beauties: Reawakening Fashion. En de bijbehorende dresscode is The Garden of Time. Een thema waar de recentste look van Zendaya al voorzichtig op afgestemd lijkt te zijn.

Is Zendaya’s jurk een hint naar Met Gala 2024?

Zendaya arriveerde bij Good Morning America in een op maat gemaakte Erdem-jurk met gele bloemen, vers van de catwalk. De actrice en haar stylist, Law Roach, pasten look zeven uit de herfst/winter 2024-collectie van het merk aan om een eenvoudige jurk op knielengte te creëren, waardoor de volumineuze, tule onderrok onder de ruwe zoom tevoorschijn kwam. De handgeschilderde groene strepen die het lijfje en de rok bedekken, geven de jurk een punky twist.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Terwijl Erdem een model de catwalk op stuurde in de jurk en schoenen met struisvogelveren en grote pareloorbellen, kleedde Roach Zendaya juist klassieker. De actrice droeg haar gebruikelijke witte Christian Louboutin-pumps met puntneus en een paar diamanten oorbellen.

De tekst gaat door onder de afbeelding.

zendaya erdem
©Getty Images, GoRunway.com

Maar Zendaya heeft method dressing in het thema van haar nieuwste film nog niet helemaal opgegeven. Bij het verlaten van Good Morning America droeg ze een tennisbalkleurig rokkostuum van Thierry Mugler met een diepe decolleté en de kenmerkende hoge kraag en asymmetrische zoom van het merk. De look doet denken aan Muglers silhouetten van eind jaren tachtig en begin jaren negentig. Ze ruilde haar witte hakken in voor een paar dat bij haar Mugler-set past.

De wedstrijd is dus duidelijk nog niet uitgespeeld. Maar door even af te stappen van method dressing en voor een bloemig ontwerp te kiezen, laat Zendaya zien dat ze al wel degelijk bezig is met haar look voor het Met Gala. We kunnen niet wachten om te zien wat ze draagt op de eerste maandag in mei.

zendaya mugler
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.