michelle-obama-trapt-boektour-af-in-denim-pak-van-ons-favoriete-scandi-label-231443
©ANP

Michelle Obama is terug. Terug met een nieuw boek, waarvoor ze deze week haar boektour aftrapte. Dat deed de voormalige first lady – zoals we van haar gewend zijn – in stijl, inclusief coole twist. Een Scandi-twist om precies te zijn. Deze keer geen Amerikaanse ontwerpers als Michael Kors of Prabal Gurung die we vaak bij haar spotten. In plaats daarvan kiest Michelle Obama voor een outfit van een de meest gewilde Scandi-labels van het moment: een double denim-look van het Deense cool girl-merk Ganni.

Michelle Obama in Ganni

In haar nieuwe boek getiteld The Light We Carry: Overcoming in Uncertain Times, focust Michelle Obama op haar gewoontes, overtuigingen en de fysieke voorwerpen die ze gebruikt om haar gevoelens van angst, hulpeloosheid en twijfel te overwinnen. Zoals ze zelf stelt is het “een reeks van eerlijke gedachtes over wat mijn leven me tot nu toe heeft geleerd”. En om deze onderwerpen te bespreken, koos Michelle Obama voor een look die zowel modern als krachtig is.

Een Canadian tuxedo is altijd stijlvol, maar als iemand er een moderne draai aan kan geven, dan is het Michelle Obama wel. Tijdens de eerste bijeenkomst ter promotie van haar nieuwe boek in Washington DC trok Obama een ontwerp aan van het in Kopenhagen gevestigde Ganni. Het denim pak bestaat uit een cargo-spijkerbroek en denim jack met een aansluitende taille én kenmerkende Ganni-kraag. De outfit is de perfecte combinatie van business en casual-chic – een stijl waar het merk meester in is. Obama stylde haar look af met kersrode laklaarzen en chunky zilveren oorbellen.

Ganni Girls

Goed nieuws: de Rinse Denim Fitted Blazer en de Rinse Denim Angi Jeans zijn afkomstig uit Ganni’s pre-spring 2023-collectie en daardoor momenteel te koop. Ditte Reffstrup en haar man Nicolaj Reffstrup staan sinds 2009 aan het roer van het immens populaire merk dat al in 2000 werd opgericht. Eerder dit jaar sprak Vogue met Ditte Reffstrup tijdens Copenhagen Fashion Week over het modelabel, maar ook over die ene term die de fans van het label kenmerkt: Ganni Girls. “Ganni Girls is meervoud: het draait om het geven van zelfvertrouwen aan mensen zodat ze de beste versie van zichzelf kunnen worden”, stelde Ditte. “Het gaat dus minder over een specifiek persoon of muze die ik in gedachten heb. Het gaat erom dat iedereen zich voor zichzelf aankleedt, niet voor een ander.”

We kunnen nu met zekerheid zeggen dat ook Michelle Obama officieel een Ganni Girl is.