7-keer-uit-eten-in-het-hoge-noorden-bij-deze-restaurants-in-groningen-wil-je-aan-tafel-256857
©Rooftop Merckt

Dé studentenstad van het noorden bruist en zit bomvol hotspots. Ook op culinair gebied vind je verschillende hoogstandjes. Groningen is een stad voor fijnproevers: van fine dining (wat enorm in opkomst is) tot haute cuisine, alles is mogelijk. Wij serveren onze favoriete restaurants in Groningen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Fijne restaurants in Groningen

Rooftop Merckt

Op hoog niveau met een adembenemend uitzicht genieten van fine dining en een cocktail-with-a-view? Dan is Rooftop Merckt the place to be. Het diner is hier een beleving op hoog niveau. Onder het glazen dak – dat open kan –  proef je de verrassende en artistieke gerechten van chef-kok Thomas Beekhuis. Het restaurant wil naar eigen zeggen de verwachtingen van de gasten overtreffen. Op het wisselende verrassingsmenu? Tja, dat is het geheim van de chef. Je hebt de keuze uit een vier of zesgangenmenu.

Rooftop Merckt, Grote Markt 33, Groningen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rooftop Merckt (@rooftopmerckt)

Restaurant Noor

Op chic bij een toprestaurant mét Michelinster? Reserveer dan een (zeer gewilde) tafel bij het eigentijdse restaurant Noor, gevestigd in de oude Theresiakapel. Sinds de opening in 2022 onderscheidt Noor zich door gebruik van gedurfde en eigenwijze smaken. En de introductie van nieuwe en originele ingrediëntencombinaties en presentaties met ondefinieerbare stijl. Een diner in dit met Michelinster bekroonde restaurant is “een smaakvol samenspel van wereldse gerechten”. Kortom, een gastronomische beleving.

Restaurant Noor, Zuiderweg 38, Groningen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noor (@noorgroningen)

Lekker Achterwerk

Een feest voor vegans: Lekker Achterwerk, het restaurant dat verstopt zit achter in de gang van het oude Willem Lodewijk Gymnasium. Vegan fine cuisine voor iedereen. Het menu – dat een verrassing blijft totdat het wordt geserveerd – is volledig veganistisch. “Bij Achterwerk eet je in een huiskamersetting. Wij doen niet aan witte tafelkleden en vijftien stuks bestek. Wel eet je vier of vijfgangen op fine dining-niveau”, aldus een van de founders Rob van den Ham.

Lekker Achterwerk, Oosterstraat 13A, Groningen

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Achterwerk (@lekkerachterwerk)

De Grote Frederik Bistro

Een klein en fijne Franse bistro bekroond met een Bib Gourmand van Michelin: De Grote Frederik Bistro. De stijl van de chef laat zich het best omschrijven als Frans met creatieve uitspattingen. De keuken heeft dus een Franse basis, maar er wordt ook weleens ‘geflirt’ met andere werelddelen. Alles wordt gemaakt met marktverse ingrediënten. Een echte foodie-bestemming, waar het voor iedereen een smakelijk feest is.

De Grote Frederik Bistro, Frederiksplein 7, Groningen

Restaurant Bisque

Nog zo’n Groningse parel: restaurant Bisque. De keuken is klassiek Frans, maar er wordt heus ook weleens een uitstapje gemaakt naar de modernere stijlen en smaken. Favoriet van eigenaresse Sabrina Mans: kalfszwezerik. “Die wordt goed krokant gebakken, het gerecht wordt geserveerd met morilles een knolselderijsaus en truffel. Dat blijft mijn favoriet.” Ook fijn: er wordt altijd gewerkt met dagverse producten.

Restaurant Bisque, Verlengde Hereweg 46, Groningen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Restaurant Bisque (@restaurantbisque)

Cicci’s

Bij Cicci’s (spreek uit als tjie-tjie) draait alles om authentieke smaken in een modern Venentiaans jasje. Op het menu vind je kleine Venetiaans-Italiaanse gerechten, cicchetti genaamd, die de Italiaanse traditie van het delen van lekker eten vieren. Daarnaast zijn er ook à la carte gerechten en een ‘del giorno’ van vier of vijfgangen. Bij Cicci’s ga je op culinaire reis door Venetië, de stad van de liefde, maar ook die van het heerlijke eten.

Cicci’s, Hoge der A 3, Groningen

Bellami’s

Een klassieke bistro of wijnbar waar je ook lekker kan eten, zo omschrijf je het best Bellami’s, het zusje van Cicci’s. Frans/Belgische klassiekers vind je in de keuken van dit restaurant. Alle zintuigen worden geprikkeld door de verrassende gerechten die op de menukaart staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de steak à la bourguignonne met rode wijnjus met zilveruitjes en spek, aardappelrösti en crème van wortel? Of succesnummer coquilles met doperwtencrème, munt, gebakken draadjesvlees en kalfjus? Om je culinaire vingers bij af te likken, toch?

Bellami’s, Grote Kromme Elleboog 13, Groningen

Dat zijn ze, de beste restaurants in Eindhoven. Binnenkort naar een andere stad? Bekijk ook onze favoriete restaurants in AmsterdamNijmegenRotterdamMaastrichtDelft en Leeuwarden.