Als je ergens ultiem sfeervol uit eten kunt, dan is het wel in Haarlem. De stad aan het Spaarne heeft een pittoresk centrum waar vele gezellige restaurants gevestigd zijn. Of je nu gaat voor een vegan hotspot waar zero waste de boventoon voert, of op zoek bent naar een bistro die de sfeer van het Parijse Le Marais ademt: de restaurants in Haarlem bieden genoeg keuze. Dit zijn onze favoriete adressen.
Restaurants in Haarlem
Café Colette
Een Franse bistro, maar dan in het centrum van Haarlem. Dat is niet alleen af te lezen aan de naam van het restaurant en het Parijs-waardige interieur; ook de menukaart is op en top Frans (vooruit, de bitterballen uitgezonderd) met escargots, rôtisserie en steak tartare. Café Colette heeft ook een fijn terras, waar je op zonnige dagen het beste plekje van de stad hebt om mensen te kijken.
Café Colette, Oude Groenmarkt 22, Haarlem
Dit bericht op Instagram bekijken
Diga
Op zoek naar een goede Italiaan, maar blijf je liever weg van de standaard pasta’s en pizza’s? Reserveer dan een tafeltje bij Diga, waar je de luxe van verfijnde Italiaanse gerechten kunt ervaren. Dat kan met een vier- vijf- of zesgangenmenu dello chef, of à la carte met gerechten als risotto met gekonfijte eend of geroosterde pompoen met portobello. Het interieur vol groen, warme tinten en fluweel maakt je ervaring compleet.
Diga, Damstraat 10, Haarlem
Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.
Mama Gaia
Vegan of niet, bij Mama Gaia wil je gegarandeerd een keer gegeten hebben. Er wordt hier gekookt met één missie: jou de veelzijdigheid van de plant-based keuken laten proeven. De gerechten bestaan uit zoveel mogelijk lokale en verse producten waarbij zero waste centraal staat. Want dat is niet alleen heel smakelijk, maar ook beter voor jezelf en Moeder Aarde (ofwel: Mama Gaia).
Mama Gaia, Gonnetstraat 26, Haarlem
Dit bericht op Instagram bekijken
Mano
Gastronomisch genieten in een ongedwongen, intieme urban sfeer – dat kan bij Mano. Dit fonkelnieuwe restaurant bevindt zich in een elegant monumentaal pand, gelegen op de plek waar het Spaarne en de Bakenessergracht elkaar ontmoeten. Het menu wisselt met de natuur en de seizoenen mee. Waaraan je de gerechten van Mano kunt herkennen? Kwaliteit staat voorop, en alles wordt gemaakt met aandacht en respect, creatief vakmanschap en duurzaam ondernemerschap.