10-fijne-stadsstranden-in-nederland-waar-je-kunt-afkoelen-met-warm-weer-257776
©Beachclub Sunrise

Eindelijk is het weer mooi weer in ons land. Met hoge temperaturen als deze smachten we naar verkoeling. Natuurlijk kun je neerstrijken aan de kust bij een van onze favoriete strandtenten, maar mocht je graag in de stad blijven, dan biedt een stadsstrand uitkomst. Of je nu graag een verfrissend drankje drinkt op het terras, een boekje leest op een strandbedje aan het water of de zonsondergang bekijkt op een zwoele zomeravond: bij deze stadsstranden in Nederland zit je goed.

Stadsstranden in Nederland

Ontdek hieronder de fijnste stadsstranden in Nederland voor een ontspannen dag(deel) aan het water, van Amsterdam tot Eindhoven. Voor die fijne beach vibe in the city.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Strandzuid, Amsterdam

Vlakbij de RAI in Amsterdam-Zuid vind je Strandzuid, waar je kunt relaxen op het ruime floating terras of op een van de strandbedjes in het zand. De ideale plek voor je volgende borrel of chillsessie aan het water.

Strandzuid, Europaplein 22, Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door STRANDZUID (@strandzuid)

SOIA, Utrecht

SOIA (Strand Oog In Al) is een begrip in Utrecht en in de zomermaanden dé plek om van het mooie weer te genieten. Er worden hier ook veel events georganiseerd, zoals festivals en yogasessies.

SOIA, Kanaalweg 199, Utrecht

Stadsstrand De Oerkap, Haarlem

Voor verkoeling in het centrum van Haarlem strijk je neer bij De Oerkap. Denk aan verfrissende drankjes, smakelijke hapjes en sfeervolle muziek met je voeten in het zand.

De Oerkap, Harmenjansweg 95, Haarlem

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Stadsstrand De Oerkap (@oerkap)

Waalstrandje, Nijmegen

Onder de Waalbrug in Nijmegen, dichtbij zowel de stad als de natuur, vind je het Waalstrandje. Het is een populaire plek onder locals, waar je heerlijk in de zon kunt liggen, een duik kunt nemen en zelfs kunt barbecueën.

Waalstrandje, onder de Waalbrug, Nijmegen

Dot, Groningen

De witte bol van Dot is niet alleen een gastrobar, een bioscoop en een planetarium, het is ook de bijzondere achtergrond van een heerlijk stadsstrand aan het Oosterhamrikkanaal.

Dot, Vrydemalaan 2, Groningen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DOT (@dotgroningen)

Pllek, Amsterdam

Amsterdam-Noord is het thuis van Pllek, een geliefde hang-out waar je kunt borrelen aan de gekleurde picknicktafels, chillen op het strandje en zwemmen in het IJ. In de zomermaanden vind je er tevens een sfeervolle buitenbioscoop.

Pllek, T.T. Neveritaweg 59, Amsterdam

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Pllek (@pllek_amsterdam)

Meadow, Deventer

Ook langs de IJssel is het goed vertoeven, met name bij Meadow in Deventer, waar je vanuit de oude binnenstad zo naartoe wandelt. Deze plek is een zeer aangenaam toevluchtsoord in de zomer met een terras, buitenbioscoop en strandje.

Meadow, Bolwerksweg 11, Deventer

Brasserie Buitenhuis, Leiden

Brasserie Buitenhuis is gelegen aan het Valkenburgse Meer naast Leiden. Verwacht hier een sfeervolle setting, een uitgebreide menukaart en de mooiste zonsondergangen. Ook te boeken als trouwlocatie, trouwens.

Brasserie Buitenhuis, J. Pellenbargweg 2, Valkenburg (bij Leiden)

Beachclub Sunrise, Eindhoven

Echte beach vibes krijg je bij Beachclub Sunrise, dat verrassend genoeg niet aan het strand ligt, maar midden in recreatiegebied Aquabest in Best, vlakbij Eindhoven. De vele strandbedjes, het zandstrand en het terras doen je gemakkelijk anders geloven.

Beachclub Sunrise, Ekkersweijer 3, Best (bij Eindhoven)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beachclub Sunrise (@beachclubsunrise)

Key West Beachhouse, Utrecht

Aan de Haarrijnseplas nabij Utrecht is het heerlijk vertoeven. Dat komt niet alleen door het mooie zandstrand, maar ook door Key West Beachhouse, een heuse strandtent waardoor je bijna gaat geloven dat Utrecht voortaan aan zee ligt.

Key West Beachhouse, Strandboulevard 222, Utrecht