trouwen-op-een-the-white-lotus-locatie-deze-bruid-deed-het-in-een-jacquemus-jurk-288718

Toen Eoin O’Leary zijn vriendin Amber Leone ten huwelijk vroeg, was ze zo verrast dat ze denkt dat hij ervan schrok. “Eoin en ik hebben het nooit serieus over trouwen gehad, behalve een paar keer ’s avonds laat, toen we er liefdevol grapjes over maakten na te veel glazen wijn”, vertelt ze. “Het voelde niet echt als iets wat we moesten doen of waar we haast mee hadden. Het aanzoek was dus een grote verrassing.” Toch trouwde het stel niet veel later op een extravagante bruiloft in Villa Tasca op Sicilië – juist, de historische villa die we kennen uit de hitserie The White Lotus.

Ontmoeting in een bar

Het koppel, dat in de muziekindustrie werkt, ontmoette elkaar zes jaar eerder in een bar in East Village. “Het heette toen Hi-Fi. Sindsdien heeft het een miljoen verschillende namen gekregen”, zegt Amber. “We waren er allebei om dezelfde reden: onze goede vriend Justin Cosby zien. Die was vanuit Australië in de stad voor een muziekconferentie.” Hoewel ze niet officieel aan elkaar werden voorgesteld, raakten ze aan de praat. Voordat de avond voorbij was, had Eoin Ambers telefoonnummer gevraagd: “Ik gaf hem mijn e-mailadres, maar kort daarna ontmoetten we elkaar voor cocktails bij Dudley’s, waar hij beweert dat ik hem probeerde te zoenen, wat niet waar is…”

Bruiloft in villa uit ‘The White Lotus’

Het stel koos ervoor op Sicilië te trouwen. “Deels omdat mijn overgrootouders daar vandaan komen, deels vanwege de lange zomers en deels omdat het ons leuk leek een plek te kiezen die nieuw en onbekend was voor de meeste van onze gasten”, legt Amber uit. Het stel vond hun locatie, Villa Tasca, uit het tweede seizoen van The White Lotus, via een vriend van een vriend die Bellini Travel runt. Ze bezochten verschillende locaties, leveranciers en lokale wijnmakerijen tijdens een reis in mei en keerden in juli weer terug. Toch werd een groot deel van de planning op afstand gedaan, wat betekende dat ze een planner met voorkennis nodig hadden. Zo vonden ze Anna Maria Tortorici Montaperto. “Zonder haar was het ons niet gelukt. Anna’s netwerk is van onschatbare waarde. Maar nog belangrijker is dat ze oog heeft voor dingen die we nooit voor mogelijk hadden gehouden. Ze stelde meerdere prachtige locaties voor, waaronder haar familiepaleis waar we ons repetitiediner hielden. We vertrouwden haar blind, ze begreep onze smaak perfect.”

Na een huwelijk in het gerechtsgebouw een maand eerder in Manhattan, waar vrienden aanwezig waren die niet naar Sicilië konden reizen, vertrok het stel voor hun destination wedding. Het was een driedaagse extravaganza, beginnend met welkomstdrankjes op vrijdag, een repetitiediner op zaterdag en een feest in het eerdergenoemde Palazzo Raffadali, en de grote dag zelf op zondag.

Dresscode

Elk event had een dresscode, voor zowel de bruid en bruidegom als hun gasten (“we gaven zelfs trofeeën voor de best geklede aan het einde van het weekend”). Zelf vond Amber de meeste van haar looks online. Voor de vrijdagborrel in Ojda Bar, die als thema Sicilian chic had, koos ze voor een perzikkleurige zijden slipdress van het label S.I.R, met kanten details. Ze combineerde het met crèmekleurige slingback pumps van Gucci. Deze droeg ze eerder tijdens haar bruiloft in New York.

“Het was erg warm die avond, dus het voelde als de perfecte vibe voor een avondje uit in het centrum van de stad, met een  aperitivo in de schilderachtige straten van Palermo.”De volgende ochtend organiseerde het stel een bright and bold-brunch in Villa Igiea, het nieuwe Rocco Forte hotel met uitzicht op de jachthaven van Palermo. Hier droeg Amber een zijden, witte midi-jurk van Rixo met groene stippen en metallic groene hakken van ByFar. “Ik werd geïnspireerd door de inrichting van het hotel, met veel diepgroene tinten. Ik droeg mijn groene smaragden oorbellen met een paar diamanten studs van Mociun die Eoin me had gegeven op mijn 30e verjaardag, ook onze verlovingsdag.”

Geheime kamer met karaokepodium

’s Avonds kleedde ze zich om naar een felgroene fluwelen rok, een bijpassende top van Acne Studios en een zwarte kralenhoofdband van Simone Rocha. Dit was een lichtelijk controversiële keuze omdat de dresscode officieel formal flowers was: “Het zag eruit als mos voor mij en ik dacht dat dat dichtbij genoeg kwam”, lacht ze. Het repetitiediner vond plaats in Anna’s weelderige familiepaleis, dat een licht gotische sfeer had. Er waren sierlijke zilveren kandelaars en donkere bloemstukken.

Tijdens het diner hield Eoins beste vriendin een prachtige toespraak. Ook speelde zijn broer Patrick een ongelooflijk hartverwarmend lied dat hij speciaal voor de gelegenheid had geschreven. “Na het diner openden we de deuren naar een geheime kamer in het palazzo, waar een karaokepodium en een dansfeest plaatsvonden”, herinnert ze zich. “Het was zo leuk!”

Jacquemus-jurk

Ondanks alle feestvreugde zorgde iedereen ervoor dat ze fris waren voor de grote dag zelf op zondag. Het paar speelde zelfs een potje tennis. Amber koos voor een Jacquemus-jurk uit de Papier-collectie van de ontwerper, die half doorschijnend was met moderne bandjes en ruwe randen. “Ik had tijdens mijn zoektocht geen idee wat voor soort jurk ik wilde, maar ik wist dat een traditionele bruidsboetiek niet mijn stijl zou zijn. Ik dacht dat de juiste jurk uiteindelijk wel op mijn pad zou komen en dat gebeurde ook.” Het was het laatste exemplaar in haar maat op Net-a-Porter en het paste perfect. Haar make-up door Ornella Gioè was heel natuurlijk, terwijl haar vriendin, Izzy Mulder, haar haar in een eenvoudige chique knot deed. Eoin wilde niet onderdoen en droeg een smoking en laarzen van Maison Margiela.

De ceremonie vond plaats in de tuinen van Villa Tasca, met 20 hectare citrusboomgaarden en eeuwenoude bomen. Toen de gasten aankwamen, werden ze begroet door een vierkoppig kwartet plus vermouth spritzes en traditionele Siciliaanse granita’s, terwijl operazangers optraden. Een goede vriend van het stel, Jon McMillan, verrichtte de ceremonie. “Ik heb zeker veel gehuild”, vertelt Amber. “Tijdens de zegeningen van onze moeders, de muziek en Eoins geloften. Dus eigenlijk de hele tijd. Maar ik was blij dat ik me vermande toen ik mijn eigen geloften uitsprak.”

Receptie inclusief tatoeages

Na de ceremonie verzamelden de gasten zich in de wintertuin van Villa Tasca voor champagne. Het familiediner werd vervolgens geserveerd in de prachtige Piano Nobile van de villa, versierd met pastorale landschappen van Cotardi, die je meteen herkent van de aftiteling van The White Lotus. Ambers vader bracht een toast uit voor het aansnijden van de taart op het terras.

Haar jurk voor de receptie was van Paris Georgia, geïnspireerd op hun trouwlocatie. “De vorm was zo mooi en elegant, het deed me denken aan een Victoriaans marmeren beeld. Maar de truc was dat de jurk ook extreem beweeglijk was en perfect om in te dansen.” Ze droeg de hele dag eenvoudige sling-back hakken van Loeffler Randall.

De eerste dans van het koppel was op Sea of Love, uitgevoerd door Kathleen. “We hadden het geluk dat er zo’n geweldige groep muzikanten aanwezig was die om beurten optraden. Er was ook een plaatselijke kunstenaar, Pandemonium Tattoo, die flashtatoeages zette die wij hielpen ontwerpen”, zegt Amber. “Ik denk dat misschien dertig van onze tachtig gasten een tatoeage kregen. Ik heb het Siciliaanse Trinacria op mijn arm laten tatoeëren.”

Justin Day

Tragisch genoeg overleed Justin, de reden dat ze elkaar ontmoetten, voordat hij zijn twee vrienden kon zien trouwen. “Er was iets magisch aan Justin en ik ben ervan overtuigd dat we daar die avond in Hi-Fi in meegesleurd werden”, deelt Amber. “We hadden een prachtig geïmproviseerd groepsdiner in Villa Igiea op de avond na de huwelijksfestiviteiten. Dit was voor alle achterblijvers die nog in de stad waren, plus een paar van onze nieuwe lokale vrienden uit Palermo. Die avond was zo’n speciaal cadeau, zelfs na het meest ongelooflijke weekend. Ik denk dat we toen een beetje van zijn magie hebben gevoeld. De dag na onze trouwdag zal voor altijd ‘Justin Day’ zijn.”

Bekijk hieronder de prachtige foto’s van de bruiloft van Eoin en Amber.

©Raffo Marone
1/25
Native Share
©Raffo Marone
2/25
Native Share
©Raffo Marone
3/25
Native Share
©Raffo Marone
4/25
Native Share
©Raffo Marone
5/25
Native Share
©Raffo Marone
6/25
Native Share
©Raffo Marone
7/25
Native Share
©Raffo Marone
8/25
Native Share
©Raffo Marone
9/25
Native Share
©Raffo Marone
10/25
Native Share
©Raffo Marone
11/25
Native Share
©Raffo Marone
12/25
Native Share
©Raffo Marone
13/25
Native Share
©Raffo Marone
14/25
Native Share
©Raffo Marone
15/25
Native Share
©Raffo Marone
16/25
Native Share
©Raffo Marone
17/25
Native Share
©Raffo Marone
18/25
Native Share
©Raffo Marone
19/25
Native Share
©Raffo Marone
20/25
Native Share
©Raffo Marone
21/25
Native Share
©Raffo Marone
22/25
Native Share
©Raffo Marone
23/25
Native Share
©Raffo Marone
24/25
Native Share
©Raffo Marone
25/25
Native Share

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.