dit-zijn-de-5-opvallendste-streetstyletrends-van-cphfw-en-zo-kopieer-je-ze-285230

Copenhagen Fashion Week (CPHFW) is weer voorbij, tijd om de eindeloze stroom streetstylefoto’s en -video’s te scannen en hieruit de opvallendste trends op te maken. En in mijn geval, ook de opgedane indrukken aldaar te verwerken. Het schouwspel dat streetstyle heet observerende, dreven er een paar trends meteen naar boven. En nu ik alle beelden zie is nog duidelijker welke vaste elementen vaker terugkeerden in al die streetstylelooks. Hier de vijf opvallendste streetstyletrends van CPHFW op een rij, inclusief shopopties om de looks meteen te kopiëren.

Opvallendste streetstyletrends CPHFW

Zoals altijd was er, net als bij de shows, een veelzijdigheid aan looks te spotten bij de streetstyle-sterren. Bij de catwalkpresentaties gold echter over het algemeen dat ze allemaal behoorlijk ingetogen waren. Copenhagen Fashion Week is volwassen schreven we in dit trendartikel al. De shows lieten vooral een behouden kleurenpalet zien met veel grijs, zwart, donkerblauw en bruin, een beschaafde pop of red daar gelaten. Ook zagen we vooral veel natuurlijke materialen en breisels.

In het straatbeeld was er iets meer variatie. We spotten looks van heel casual tot chiquer en van ingetogen tot (iets)bontgekleurder. Toch leek ook de streetstyle bij CPHFW, toch een modeweek die altijd bekend stond om de bontgekleurde looks, wat ingetogener. Desondanks was er nog genoeg om het modehart aan op te halen en kunnen we ook daaruit duidelijke trends destilleren. Het beste nieuws: de mooiste kunnen meteen gecopy-pastet worden naar onze eigen garderobes. Komen ze aan.

Gekleurde panty’s

De afgelopen maanden schreven we al vaker over rode panty’s en onlangs ook over de witte evenknie. Copenhagen Fashion Week bevestigde deze trend sowieso. De streetstyle-sterren gingen nog wel een stapje verder en haalden ook andere veelkleurige panty’s uit de kast. Daarnaast zagen we meerdere kanten en opengewerkte panty’s, ook op modebeurs CIFF waar het Scandinavische merk Swedish Stockings de nieuwe collectie presenteerde. Tot slot gespot: panty’s met prints. Gekleurde panty’s zijn duidelijk here to stay. Zelf proberen? Ga voor een kwalitatief exemplaar (hier tips waar je op moeten letten bij een panty) en wees niet bang voor een kleur die clasht met de rest van je look.

Streetstyle CPHFW trend gekleurde panty's
©Acielle/Style Du Monde
1/15
Native Share

Swedish Stockings

Swedish stockings panty
©Zalando
2/15
Native Share

Witte kanten panty van Swedish Stockings, € 40,95

Swedish Stockings

Swedish Stockings blauwe panty trend CPHFW streetstyle
©de Bijenkorf
3/15
Native Share

Svea panty in 30 denier, lichtblauw van Swedish Stockings, € 25

Botergeel

Behalve het vele rood en burgundy op de catwalks en daarbuiten, viel er bij de streetstyle nog een kleur op: geel. En dan niet knalgeel maar eerder de zachte tinten: botergeel, goudgeel en beige-achtig geel. Een prettige tint, vrolijk makend als een paasei, die veel mensen ook nog eens mooi staat.

Streetstyle CPHFW trend botergeel
©Getty Images / Acielle/Style Du Monde
4/15
Native Share

Jacquemus

Jacquemus geel colbert streetstyletrend
©de Bijenkorf
5/15
Native Share

Mini blazerjurk met cut-out detail en ceintuur van Jacquemus, € 950

Closed

Closed cashmere gele blouse trend CPHFW
©Closed
6/15
Native Share

Overhemd met kasjmier in zachtgeel van Closed, € 200

(Fake) fur-jassen en -accessoires

Deze streetstyletrend signaleerden we ook al in Nederland, namelijk die van fake fur-jassen. Tijdens CPHFW ontplofte deze trend echt; het leek wel alsof alle streetstyle-sterren hadden geshopt in een teddyberenwinkel. Niet alleen jassen waren van (nep)bont gemaakt, ook veel hoofddeksels en tassen. Daarnaast zagen we ook jassen waarbij alleen de manchetten en kraag van (fake) fur waren, zoals links op de foto, of alleen de voering zoals in het midden. Kleine kanttekening bij deze trend, die overigens ook op de catwalk gespot werd: er liepen ook aardig wat exemplaren rond die van echt bont waren gemaakt, en daarvan kun je je afvragen of het thuishoort in 2024. (Tenzij het wellicht een vintage-exemplaar betreft, maar dat is een andere discussie.)

Streetstyle CPHFW trend fake fur
©Acielle/Style Du Monde
7/15
Native Share

Maje

Maje fake fur jas trend tijdens CPHFW
©de Bijenkorf
8/15
Native Share

Mantel in wolblend met details van imitatiebont en strikceintuur van Maje, € 338,50

Mango

Mango fake fur tas trend CPHFW
©Mango
9/15
Native Share

Tas van imitatiebont met gesp van Mango, € 49,99

Leren jassen

Dat brengt ons op (nep)leren jassen. Want ook daarvan waren er veel te zien tijdens streetylemomenten deze CPHFW. En natuurlijk, het leren jack is een vaste klant bij de streetstyle crowd; een klassieker die we al decennialang zien. Momenteel maakt echter de variatie aan modellen deze streetstyletrend wel opvallend. We zagen zowel veel lange trenchcoats van (nep)leer, als bomberjacks, motorjassen en oversized jassen. Tegenwoordig zijn ook de vegan variaties op leer zo goed gemaakt, dat van een afstand niet in te schatten is of het hier daadwerkelijk een dierlijk materiaal betreft. Tip om deze trend te kopiëren: ga eens niet voor veilig zwart, maar kies een felle kleur of een van de 50 shades of brown.

CPHFW Streetstyle trend leren jas
©Getty Images / Acielle/Style Du Monde
10/15
Native Share

Lois Jeans

Lois leren jack trend CPHFW streetstyle
©de Bijenkorf
11/15
Native Share

Torero oversized cropped jack van nepleer met slangenprint van Lois Jeans, € 279,95

Mango

Mango leren jas trend CPHFW streetstyle
©Mango
12/15
Native Share

Leren trenchcoat van Mango, € 379,99

Transparante rokken

Tot slot misschien wel de opvallendste look, die toch veelvuldig gespot werd: die van de transparante rok. Klinkt ‘eng’, maar gek genoeg maakt de styling deze streetstyletrend toch heel chic. Dit is namelijk een ingetogen afgeleidde van de no pants-trends die we vorig jaar vaker op de catwalk spotten, en vervolgens bij celebs als Emma Corrin en Taylor Swift. Hier geen extreem blote benen of kleine broekjes, maar een doorschijnende rok – meestal van kant of geborduurd materiaal – over een maillot. Vaker werden er als contrast grove laarzen bij gedragen en meestal ook een blazer, trui, vest of jas over de rok heen. Extra stylingoptie: draag een transparante rok of jurk óver een broek – sowieso een trend die we vaker gaan zien.

CPHFW streetstyle trend transparante rok
©Getty Images / Acielle/Style Du Monde
13/15
Native Share

Mango

Kanten rok Mango trend streetstyle
©Mango
14/15
Native Share

Kanten midi-rok van Mango, € 22,99

Rotate Birger Christensen

Rotate kanten jurk trend CPHFW
©Miinto
15/15
Native Share

Zwarten kanten maxi-jurk van Rotate Birger Christensen, € 217

 

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.