hunter-schafer-maakt-modestatement-met-vintage-prada-beenwarmers-290665
©Getty Images

Hunter Schafer weet hoe ze een modestatement moet maken: door op de rode loper bij de première van haar aankomende horrorfilm Cuckoo op het SXSW Festival, in vintage Prada te verschijnen. Iets wat de Euphoria-ster al eerder deed tijdens de Young Hollywood Party van Vanity Fair in Los Angeles door in een mintgroene two-piece Prada-look te verschijnen. En in november vorig jaar trakteerde ze iedereen op een knaller van een look in vloeibaar goud, geïnspireerd op de collectie uit 2009. Kortom, dat Schafer en Prada een (mode)match zijn moge duidelijk zijn.

Hunter Schafer in vintage Prada-beenwarmers

Ook nu kreeg de actrice weer de sleutels van Miuccia Prada’s heiligdom: de legendarische archieven. Deze keer koos Schafer, samen met haar stylist Dara Allen, een look uit de herfst-wintercollectie 2007. Oorspronkelijk gedragen op de runway door Vlada Roslyakova. Ze rockte de outfit met een je ne sais quoi-uitstraling.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het gaat om een botergele double-breasted jas en bijpassende knielange rok, gecombineerd met – daar zijn ze – butternut beenwarmers. Schafer maakte haar ensemble compleet met een paar bruine satijnen slingbacks. “Ik hou van Prada omdat ik denk dat het in de kern een soort tedere, ongemakkelijke schoonheid uitstraalt, waar ik me erg bij voel passen. Prada heeft altijd buiten het kader van trends geleken, het gaat om kunst”, vertelde ze eerder aan Vogue UK.

Ook zo’n zin in beenwarmers? Shop een selectie hieronder.

Bubbelgum roze beenwarmers van Pringle of Scotland

 

Geribbelde kasjmier warmers, € 224

Witte beenwarmers met strik van Casa Clara

 

©Casa Clara via Revolve

Shayla leg warmer,  € 28,00

Beige beenwarmers Notes du Nord

©Notes du Nord via Miinto

Ilena cashmere beenwarmers via Miinto, € 111,30

Gehaakte beenwarmers van Urban Outfitters

©Urban Outfitters

Out From Under Open Weave Ribbon Leg Warmers, € 25

©Getty Images

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.