met-deze-5-meubels-transformeer-je-je-huiskamer-tot-een-oase-van-rust-278063

Tussen de hectiek van ons dagelijks leven door, beroepen we ons graag op rustmomenten. Een frisse boswandeling, weekend weg in een buurstad of een goed glas merlot aan de keukentafel. In het najaar zoeken we de rust vaker in eigen huis op. Daarom zetten we vijf meubels onder elkaar, die jouw huiskamer door hun warme kleuren, natuurlijke materialen en zachte stoffen een ultiem gevoel van ontspanning geven.

Vijf meubels waarmee je rust creëert

De Maia-fauteuil van Montèl

Te beginnen met de Maia-fauteuil van Montèl. Dit Nederlandse meubelmerk verkoopt betaalbare designbanken en fauteuils, die je volledig kunt laten aansluiten op je wensen. Maia heeft een minimalistisch design met strakke lijnen, sledepoten en een inkeping tussen de zitting en de rugleuning. De fauteuil is de ultieme combinatie tussen stijl en comfort. Je kunt namelijk kiezen uit verschillende vullingen, van zacht tot stevig, en bekledingen. Voor een rustige uitstraling kies je een warme aardetint, bijvoorbeeld olijfgroen of warm beige. Stijl het grofgeweven exemplaar hieronder met andere designparels uit de collectie van Montèl, bijvoorbeeld de Mento bijzettafel.

Customizable fauteuil, tijdelijk vanaf € 719

 

Marmerblok-salontafel van Aime Té

In het huis van menig interieurliefhebber zijn ze momenteel te spotten: marmeren salontafels. In plaats van de veelvoorkomende witte of zwarte exemplaren, selecteren wij echter dit donkerbruine ontwerp van Aime Té. De warme kleur en het natuurlijke materiaal geven jouw huiskamer een aardse uitstraling. Daarnaast brengt het minimalistische, rechttoe rechtaan design rust, in vergelijking met complexere vormen. Combineer de salontafel met een contrasterende, lichte bank en maak het geheel af met een prachtig koffietafelboek en geurstokjes.

Salontafel van marmer

Salontafel van marmer, € 1749

 

De Maze-bank van Table du Sud

Deze bank van Table du Sud is zo’n exemplaar waar je het liefst niet meer vanaf komt. Het model heeft geen poten, maar rust direct op de grond. Dit geeft de bank een extra comfortabele uitstraling. Daarnaast is het ontwerp groot genoeg voor het hele gezin – ideaal voor een avond op de bank met een (kerst)film. Goed om te weten: het model is verkrijgbaar in verschillende kleuren en stoffen. Kies zoals het exemplaar hieronder voor een zandkleur of, voor extra peace of mind, voor een donkere kleur als chocoladebruin.

Meubels om rust te creëeren in huis: bank

Zandkleurige hoekbank, vanaf € 1320

 

Open dressoir van Fést

Ook dit luchtige en elegante dressoir van Fést verdient een plek in de lijst. Doordat het ontwerp gedeeltelijk open is, laat het dressoir licht door en neemt deze relatief weinig ruimte in. Daarnaast kun je op de plankjes allerlei mooie items tentoonstellen: vazen, boeken, cocktailglazen en geurkaarsen. Tegelijkertijd zorgen de deurtjes ervoor dat je de rust kunt bewaren – eventuele rommel blijft namelijk uit het zicht.

Dressoir van Fést

Open dressoir van eiken, € 1249

 

Poef Otto van Studio Henk

Last but not least, deze roestrode poef van Studio Henk. Een rustig interieur betekent niet dat je niet met kleuren kunt werken. Daar is deze poef het ultieme voorbeeld van. De roodoranje kleur biedt juist een welkome afwisseling tussen de aardetinten. Verder is de poef multifunctioneel: je kunt ‘m tevoorschijn halen als extra zitplek, of in combinatie met een dienblad inzetten als bijzettafel.

Meubels om rust te creëeren in huis: poef

Multifunctionele poef, vanaf € 499

Dit artikel werd mede mogelijk gemaakt door Montèl.