Delft – en dan met name de historische binnenstad – barst van de hotspots. Van een traditionele Franse brasserie tot een fancy dinner in een eigenzinnig restaurant. Vogue tip de beste restaurants waar je écht wil eten na een dag shoppen in de stad van het karakteristieke Delfts Blauw.
Restaurants in Delft
Sevenhills
Een stukje New York proeven? Schuif dan aan bij restaurant Sevenhills aan de gracht. Op de kaart? Herkenbare gerechten met een moderne twist overgoten met een New Yorks sausje. Wat dacht je van een sissende steak met een Aziatische twist of een bio beefburger met chunky burgersaus? Een echte foodie-bestemming, waar het voor iedereen een smakelijk feest is. Ook leuk: last van keuzestress? Kies dan voor de tasting platter; een proeverij geserveerd in driegangen.
Sevenhills, Achterom 165, Delft
Dit bericht op Instagram bekijken
La Tasca
Een culinaire ontdekkingsreis dwars door Italië beleef je bij La Tasca aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht. Je proeft de Middellandse Zee in de gerechten die op het menu staan. Favorieten van eigenaar Milan Singelenberg: de gemarineerde burrata met koudgegaarde paprika en espuma van tomaat en de kalfsmuis met tonijn citroenmayonaise en coeur de boeuf tomaat. Stuk voor stuk smaaksensaties.
La Tasca, Voldersgracht 13, Delft
Dit bericht op Instagram bekijken
De Centrale
Nog zo’n Delfste parel: De Centrale, waar ze culinaire kunst op je bord serveren. Een eigenzinnig restaurant waar je relaxed kan dineren en genieten van een verrassing ontworpen door de chef. Het enige wat je hoeft te doen is kiezen uit een vier, vijf, zes of zevengangendiner. De smaakbeleving compleet maken? Ga dan op ‘wijnreis’ met de sommelier.
De Centrale, Voldersgracht 2, Delft
Dit bericht op Instagram bekijken
Restaurant Kruydt
Een culinair hoogtepunt beleef je bij restaurant Kruydt dat gevestigd is in het voormalig artilleriedepot. Het menu wisselt regelmatig en de gerechten worden gemaakt op basis van seizoensproducten. De chefkok tovert de mooiste gerechten op tafel. Een tip: de runder longhaas met gebrande schorseneer, aardappel terrine, flowersprout en saus van szechuan peper. Om je vingers bij af te likken…
Restaurant Kruydt, Paardenmarkt 1 Delft
Dit bericht op Instagram bekijken