dj-peggy-gou-over-haar-beautygeheimen-ik-slaap-elke-nacht-met-een-verwarmde-steen-op-mijn-buik-256984
©Felicity Ingram voor Authentic Beauty Concept

Elke slaapkamer wordt vrolijk van een (klein) spektakelstuk: een fijn nachtkastje is daarom een must. Vintage, modern, bomvol (mode)boeken, kaarsen of favoriete beautyproducten? Het kleine item naast het bed wordt door iedereen anders gebruikt. Wij willen van deze vrouwen weten hóe en natuurlijk wat erin of op ligt. Deze week het nachtkastje en de beauty hacks van dj en fashion muse Peggy Gou.

De beautygeheimen van dj Peggy Gou

Heb jij een nachtkastje? En wat voor producten liggen er altijd op?

“Mijn nachtkastje is het verlengde van mijn bed: een houten frame vanaf de muur loopt door tot mijn matras waaraan een klein plankje grenst. Dit is wel maximaal gevuld met veel te veel items. Zo behoren een lampje, melatonine, een Koreaans gezichtsmasker, een boek en de hand & haar crème van Authentic Beauty Concept tot mijn standaarduitrusting.

Hoewel ik de laatste tijd steeds vaker boeken in het Engels probeer te lezen, lees ik toch het liefst in het Koreaans. Dat gaat een stuk sneller. Momenteel ligt 25 adviezen van Filosoof Nietzsche – aanrader van mijn broer  – op mijn nachtkastje. Dit boek geeft handvatten om meer present te zijn en in het nu te leven. Er gebeurt in mijn leven zoveel dat ik vanuit filosofisch oogpunt antwoorden zoek hoe om te gaan met deze continue stroom aan (virtuele) prikkels. Mijn broer is trouwens een echte nerd en ik ben dat stiekem ook.”

Heb je bepaalde rituelen voor het slapen?

“Thuis in Berlijn slaap ik elke nacht met een steen op mijn buik; een Koreaans ritueel dat mijn moeder mij als klein meisje heeft bijgebracht. Verwarm de steen drie minuten in de magnetron en leg deze op je buik zodra je in bed ligt. Trust me, je zal er beter door slapen en het is waanzinnig voor je spijsvertering en bloedcirculatie. Daarnaast gaat het licht niet uit zonder een rondje ademhalingsoefeningen van Wim Hof. Ik was eerst bang dat dit mijn anxiety zou aanwakkeren, maar eenmaal gewend aan zijn technieken voelt het amazing.

Ook leg ik mijzelf graag veertig minuten in een warm bad. Ik laat ‘m vollopen tot net boven mijn hart, een tip die ik ooit kreeg van een man in LA. Als iemand die erg gevoelig is voor energie, vind ik het – zeker op tour – soms moeilijk mijn flow te bewaken omringd door diverse culturen, mensen en omgevingen. Een warm bad reset mijn energiestroom en brengt mij terug naar de juiste golflengte.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Wat zijn jouw beautygeheimen?

“Oeh, al mijn beautygeheimen komen uit Korea. Elke keer als ik daarheen ga, neem ik een koffer met alleen maar beautyproducten mee terug naar Berlijn. Mijn go-to geheim is eigenlijk heel saai: drink drie liter water per dag. Supersimpel, maar zo effectief. Iedere dag begin ik met een glas lauw water. Soms met citroen, soms zonder. Wel altijd met een rietje, anders is het niet goed voor je tanden. Verder drink ik nooit iets met ijs; altijd alles op kamertemperatuur. IJswater is namelijk niet goed voor je bloedcirculatie, het vernauwt je vaten op het moment dat ze verkoelen.

Daarnaast neem ik diverse supplementen, zo heb ik nu een collageenpoeder en probeer ik alleen organische producten te gebruiken zonder al te veel siliconen. Authentic Beauty Concept is mijn nieuwste love affair. Ik ben heel voorzichtig met het aanbevelen van beautyproducten omdat ik geen bullshit wil verkopen, maar toen ik erachter kwam dat Authentic Beauty Concept honderd procent vegan is, en absoluut geen chemicaliën bevat, wist ik dat dit voor mij een match was. Naast dat ik gewoon fan ben van al hun producten sluit Authentic Beauty Concept’s motto naadloos aan op die van mij: authentiek en duurzaam. Ze zijn meer dan hun producten, net zoals ik meer ben dan mijn muziek, terwijl we trouw blijven aan onszelf.”

Inspiratie en dromen

Luister je naar muziek voordat je gaat slapen?

“Om eerlijk te zijn is dit iets wat ik vroeger deed, maar tegenwoordig niet echt meer. Ik geloof dat ik dagelijks meer naar muziek luister dan mij in stilte begeef, dus ik zoek liever de rust op voor het slapengaan. Wel check ik vaak nog even mijn telefoon. Niet zozeer om door Instagram te scrollen, maar om mijn eigen stories terug te kijken. Ik haal inspiratie uit mijn eigen visualisaties van momenten en gebruik mijn platform om te connecten met al mijn fans en supporters.

Ik hoor vaak dat ik als vertegenwoordiger dien voor specifiek vrouwen en Koreanen. Op een dag hoop ik erkend te worden als een dj – en niet als een ‘female Asian dj’. Natuurlijk heb ik veel ups en downs gekend als vrouw in deze door mannen gedomineerde industrie en heb ik echt moeten vechten voor validiteit omdat mijn stem niet werd gehoord. Maar ik geloof dat ik mezelf nu genoeg heb bewezen. Het enige wat ik nu moet doen om relevant te blijven, is heel eenvoudig: keep on killing it.”

Waar droom jij ’s avonds nog van?

“Als ik mensen hoor zeggen: ‘Ik ken dit nummer, dit is Peggy Gou’, is dat voor mij wel de bevestiging dat mijn droom is gaan leven. Uiteindelijk blijft het creëren van herkenbaarheid in sound de universele droom van iedere muzikant. Ik hoop dat mijn muziek kan laten voelen dat ik meer doe dan het afspelen van een nummer. Alle beats en lyrics dragen samen bij aan het laten stromen van positiviteit vanuit waar ik een moment creëer op basis van liefde en passie.

Zo werk ik graag met Koreaanse teksten in mijn zelfgeproduceerde muziek omdat Koreaanse woorden vaak een poëtische lading dragen, die een Engelse vertaling nooit had kunnen dekken. Mijn muziek is de vertaling waardoor je de taal uiteindelijk niet letterlijk hoeft te verstaan. De reactie vanuit het publiek op mijn eigen tracks heeft mij deze energie van muziek opnieuw laten realiseren.

Verder ben ik vrij ambitieus en heb nog zat dromen, alleen praat ik daar niet graag openlijk over. Ik heb mijn lesje wel geleerd door soms te vroeg te praten. Volgens Koreaanse wetenschap verandert iemand namelijk per dag twaalf keer van gedachten. Ik kan dus bijvoorbeeld nu iets tegen jou zeggen, waar ik over twee weken helemaal geen zin meer in heb. Ik praat dus alleen over dromen waarvan ik weet dat ze binnen een jaar haalbaar zijn. De rest van mijn dromen hou ik voor mezelf. Zodat ik ze vanuit die kracht kan waarmaken.”

Nieuwsgierig naar meer nachtkastjes? Bekijk hier die van schrijfster Lisa Loeb, model en presentatrice Loiza Lamers en onderneemster Heleen Hülsmann.