jennifer-lopez-noemt-samengesteld-gezin-droom-maar-ook-een-emotionele-overgang-238727
©ANP/Matt Baron/Shutterstock

Jennifer Lopez beschouwt 2022 – na de geboorte van haar kinderen Max en Emme – als haar beste en mooiste jaar ooit. De zangeres kondigde een nieuw album aan, zorgde samen met Ben Affleck voor dé liefdescomeback, gaf haar grote liefde in een kanten off-shoulder creatie van Zuhair Murad het jawoord tijdens een intieme ceremonie in Las Vegas en vond zo haar happily ever after. Maar het was ook het jaar waarin JLo een samengesteld gezin kreeg. Iets wat ze beschouwt als een droom.

Jennifer Lopez open over samengesteld gezin

Maar de overgang was ook een zeer emotionele gebeurtenis. Zo vertelt de zangeres en actrice in een interview met de Today Show waarin ze haar nieuwe film Shotgun Wedding promoot. De newlyweds wonen nu samen met vijf kinderen: Emme en Max, de 14-jarige tweeling die Lopez kreeg met zanger Marc Anthony en de kinderen van Ben Affleck en Jennifer Garner: Violet (17) Seraphina, (14) en Samuel (10).

“Ben en ik zijn gaan samenwonen, maar ook onze kinderen kwamen bij elkaar. Dat is een emotionele overgang geweest. Een proces dat met zoveel zorg moet worden behandeld. Maar al mijn dromen zijn uitgekomen en het is gewoon een fenomenaal jaar geweest. Mijn beste jaar, denk ik, na de geboorte van mijn kinderen.”

Co-ouderschap

Vorig jaar december sprak JLo ook open met de Amerikaanse Vogue over haar gezin en (liefdes)leven. Zo noemde de zangeres Ben’s ex-vrouw Jennifer Garner als “een geweldige co-ouder” en vindt ze dat Garner en Affleck “echt goed samenwerken”. Lopez heeft niet zo’n relatie met haar ex-man, die aan de oostkust woont.

“Ze hebben zoveel gevoelens. Het zijn tieners. Maar tot nu toe gaat het heel goed. Wat ik hoop te bereiken met ons gezin is dat zijn kinderen in mij een nieuwe bondgenoot vinden en dat mijn kinderen dat in hem vinden. Iemand die echt van hen houdt en om hen geeft, maar die een ander perspectief kan hebben. Mij kunnen ze helpen dingen te zien die ik bij mijn kinderen niet kan zien, omdat ik zo emotioneel gebonden ben.”

Liefde voor Ben

Na bijna twintig jaar zijn Affleck en Lopez weer bij elkaar. Iets waar de zangeres heel dankbaar voor is, nadat de twee in 2004 een einde maakten aan hun verloving. “Ik ben zo gelukkig. Mijn man is dreamy en zo ontzettend lief. Echte liefde bestaat”, aldus de zangeres in de Amerikaanse ochtendshow.