lily-rose-depp-blaast-deze-controversiele-microtrend-nieuw-leven-in-297986
©Bauer-Griffin

Na de microrok komt de microshort, de controversiële trend lijkt een essential dit seizoen. Het bewijs: op de catwalks van verschillende lente/zomer 2024-shows hebben shorts een maximaal effect: micro, maxi, badkledingversie, kantoorkleding of in zacht breisel, ze zijn nog nooit zo eclectisch geweest. Verschillende A-listers zijn in ultrakorte shorts gespot. Zo zagen we dat Lily-Rose Depp zich liet inspireren door de trend uit de zeroes. De Frans-Amerikaanse actrice en model droeg de micro denim shorts terwijl ze in Los Angeles het populaire Italiaanse restaurant Giorgio Baldi verliet met haar vriendin rapper 070 Shake, wier echte naam Danielle Balbuena is. Depp maakte haar look compleet met zwart-witte pumps van Chanel, een van haar favoriete designers.

Lily-Rose Depp in gevreesde micro denim shorts

Micro denim shorts zijn voor de zeroes wat de terugkeer van stille luxe is voor 2024. Destijds was het niet ongebruikelijk om Kate Moss of Alexa Chung in de straten van Londen tegen te komen in dit kledingstuk, wat uiteindelijk weer leidde tot de Indie Sleaze-trend. De trend werd gepionierd door Kate Moss en Pete Doherty eind jaren 2000 en begin 2010. Je herinnert je vast nog wel de beelden van het koppel in strakke skinny jeans, T-shirts met gaten en dunne sjaaltjes met lange kettingen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

©ANP

Rond 2010 maakte zangeres Amy Winehouse er zelfs haar kenmerkende mode-obsessie van, zowel op het podium als in de straten van de Britse hoofdstad. Aan de overkant van de Atlantische Oceaan veroverden micro denim shorts in dezelfde periode de straten van New York en Los Angeles, maar op een meer assertieve en tacky-chique manier, een esthetiek waar Paris Hilton en Nicole Richie de koninginnen van blijven.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Miniformaten 

Miu Miu’s lente/zomer 2022-show stond helemaal in het teken stond van miniformaten, met rokjes die bijna riemen leken omdat ze zo kort waren. En het lijkt erop dat deze lengte twee jaar later nog steeds terrein wint. In Los Angeles durfde Lily-Rose Depp het aan om een micro denim shorts te dragen met contrasterende naden, die ze combineerde met haar favoriete Chanel-accessoires. Depp is een bekend gezicht bij Chanel en was ook aanwezig bij de laatste show in Marseille.

Ook micro denim shorts shoppen? Bekijk de selectie van Vogue hieronder.

Isabel Marant

denim shorts Isabel Marant
©Net-A-Porter

Eneidao fringed denim shorts, € 220

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger
©Tommy Hilfiger via De Bijenkorf

High waist slim fit korte broek van denim, € 89,90

Mango

©Mango

Denim shorts met scheuren, € 25,99

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue FR.