bella-hadid-omarmt-de-westernlook-in-een-leren-jack-en-vintage-levis-286110
©Getty Images

Ze was dan wel in New York – op bezoek bij de Lower Eastside Girls Club, een gemeenschapscentrum in Manhattan dat naschoolse, weekend- en zomerprogramma’s biedt aan jonge vrouwen van kleur – maar Bella Hadid in haar westernlook zag eruit alsof ze door de ruige hoogvlaktes van Colorado had kunnen wandelen. Je kon de whisky op haar oversized leren jack bijna ruiken, evenals de houtsnippers op haar vintage Levi’s. Een outfit die doet denken aan een romance op een ranch tussen een mooie stalknecht en een knappe ruiter.

Bella Hadid in westernlook

Dat zijn natuurlijk de werkelijke omstandigheden waarin Bella – die zichzelf heeft bevrijd van de ratrace van de modemaand – zich bevindt. Eind vorig jaar werd bekend dat het model een relatie heeft met de professionele ruiter Adan Banuelos. En vorige week nog uploadde ze een carrousel met foto’s van haar tijd op een ranch in Weatherford, Texas. Ze was gekleed in paardrijlaarzen, spijkerbroeken met wijde pijpen en riemen met grote gespen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Revival van de westernstijl

Bella Hadid is niet de enige die inspiratie haalt uit de westernlook. Nadat Beyoncé de afgelopen weken doorbracht met cowboyhoeden op haar hoofd en bolo ties om haar nek, kondigde ze zondagavond aan dat er op 29 maart een vervolg op Renaissance komt met een countrythema – waar ze naar verwees als Act II. Twee nieuwe nummers – Texas Hold ‘Em en 16 Carriages – verschenen al snel online.

Zelfs daarvoor was er al de Barbie-film met daarin een scène waarin Margot Robbie zich in Los Angeles begeeft met een witte cowboyhoed en een roze bandana. Combineer dit met de herfst/winter 2024-mannencollectie van Louis Vuitton en Bella’s onverwachte optredens bij de National Cutting Horse Association en je hebt de ideale omstandigheden voor een heropleving van de westernstijl.

Bella Hadid in een westernlook in New York
©Getty Images
Beyoncé bij de Grammy Awards 2024
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.