hoofdredacteur-yeliz-over-vogue-talent-niet-alleen-een-kans-voor-de-talenten-maar-ook-voor-ons-265466
©Aicha Abdoun

Zes talenten, waaronder één duo, kwamen op een vroege zondagochtend in november samen voor een bijzondere happening: de dag van hun shoot. Samen met vijf creatieve teams kregen ze de kans – uit een selectie van meer dan 180 inzendingen (!) – om voor Vogue Nederland hun moodboard tot leven te laten komen.

Vogue Talent in januari/februari 2024

Een maand eerder deden we in samenwerking met Spark Productions een oproep aan alle creatives in Nederland om zich aan te melden voor een unieke talentenzoektocht én kans: je serie in Vogue zien schitteren. De inbox van het modeteam, aangevoerd door fashion director Linda Gümüs Gerritsen, overstroomde, waarna een lang overleg volgde en de meest briljante, oogstrelende en waardevolle plannen werden geselecteerd. Die van fotograaf Nella Ngingo, stylist Faouziat Biera Faous, fotograaf Carlos Victimo, stylist Luna Michel en het duo Elisa Michelle (fotograaf) en Carli Bureynejad (stylist).

Tijdens de kick-off van de dag waren het enthousiasme, de spanning en excitement al voelbaar. Alle zalen van Allard Studios werden bezet, waarna de teams de verschillende studio’s indoken om hun creatieve handen te laten wapperen. Werkelijk alles werd uit de kast getrokken en niet alleen op de dag zelf: sommige haarstukken werden al weken van tevoren gemaakt, kledingstukken opnieuw gemodelleerd en decors met militaire precisie uitgedacht. Het overweldigende resultaat zie je verderop in dit nummer.

Het was niet alleen een kans voor de talenten, maar ook voor ons, om even in die breinen te mogen kijken zo vlak voor het nieuwe jaar. Al was het thema waarmee de talenten moesten werken Down the green rabbit hole, ik zou zeggen dat dat uiteindelijk No Boundaries is geworden. Nieuwe talenten zien nog geen beren op de weg, denken mijlenver vooruit, zijn wars van grenzen en zien talloze manieren om hun verhaal over te brengen. 

Fris modellentalent

Op de cover deze maand fris modellentalent Malika El Maslouhi. De Italiaans-Marokkaanse stond voor de camera van Lemmie van den Berg, een veelbelovende jonge fotograaf. Lemmie, Malika en een aantal vrienden vormen een hechte groep, die tijdens de lockdowns veel verbleven in het landhuis van Malika’s schoonouders. Ook lid van de vriendengroep: fotografietalent Casper van der Linden, inmiddels geen onbekende meer van Vogue Nederland.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Casper fotografeerde als jonkie, fresh out of school, al een aantal seizoenen geleden voor ons, en heeft het honk nooit meer verlaten. We verwachten dat met Lemmie precies hetzelfde gaat gebeuren, want hij wist de freshness van Malika prachtig te vangen. Malika op haar beurt is zo’n model van wie je weet dat je haar nú moet vastleggen voordat het te laat is en ze is uitgevlogen. 

Karsu en Claude

Ook in dit nummer: een gesprek tussen muzikanten Karsu en Claude. De ster van Karsu was al langer rijzende, maar bereikte dit jaar een hoogtepunt. Een uitverkochte wereldtour, een kookboek, meerdere optredens die viral gingen, een gig met Andrea Bocelli. Ze werd onverhoopt het gezicht van de hulp aan Turkije, na de aardbeving. De inspanning van Karsu liet niemand in Nederland onberoerd. Ze ging voor dit nummer in gesprek met new kid on the block Claude. Claude scoorde uit het niets twee monsterhits en moet zijn weg in de muziekwereld nog ontdekken. Karsu heeft daarbij wel een tip: “Je moet in jezelf geloven, maar nooit te veel, want het kan ook zo voorbij zijn.”

Love,

Yeliz Çiçek

Editor-in-chief

Het januari/februari-nummer van Vogue Nederland ligt vanaf 21 december in de winkel en is hier online te bestellen.