lana-del-rey-draagt-plastic-slippers-naar-een-celebritybruiloft-en-dat-is-iets-goeds-265692
©Getty Images

Jack Antonoff en Margaret Qualley trouwden dit weekend op Long Beach Island en hoewel ik zeker weet dat ze graag in het middelpunt van de belangstelling hadden gestaan, was dat gewoon niet realistisch met gasten als Taylor Swift, Cara Delevingne, Channing Tatum, Zoë Kravitz en – je raadt het al – Lana Del Rey. Die laatstgenoemde woonde de ceremonie bij in een (gasp) witte jurk en (weer een gasp) plastic slippers met platform die opvallend veel lijken op Crocs, maar eigenlijk van Lemon Jelly zijn.

Lana Del Rey draagt plastic slippers naar bruiloft

Ik ga niet in op de vraag of Del Rey er wel of niet verkeerd aan deed om wit te dragen op een bruiloft (ze zit in het tijdperk van gekkigheid, zet je er overheen), maar ik wil hier wel mijn steun betuigen en zeggen dat Crocs-achtige schoenen gewoon niet de faux pas zijn die ze op een bruiloft lijken te zijn. Soms zijn ze zelfs cruciaal voor bruiloftsgasten.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Laat me je mee terugnemen naar augustus vorig jaar, toen mijn beste vriendin ging trouwen in Hudson, New York. Ik kocht een prachtig paar hemelsblauwe Maryam Nassir Zadeh-pumps die ik dolgraag wilde combineren met mijn Selkie-jurk, maar helaas zaten ze zo vreselijk oncomfortabel dat ik de eerste 40 minuten van de bruiloft schuifelend door de zaal liep, wanhopig andere aanwezigen om pleisters vroeg voordat ik uiteindelijk toegaf aan het advies van mijn partner om “gewoon mijn Crocs aan te trekken”.

Comfort boven alles

De Crocs waarmee ik mijn toast uitbracht op die bruiloft waren plateauzolen, net als die van Del Rey. En eerlijk, ze waren zo’n beetje de hit van de bruiloft. Of beter gezegd, ik was de hit van de bruiloft toen ik schoenen aanhad waarop ik kon lopen, dansen en de bruid een constante stroom Aperol spritzen kon brengen. En echt, als Lana Del Rey zich op haar gemak voelt in haar plastic slippers, waarom zou ze die dan niet dragen? Hebben de bruid en bruidegom niet liever een gelukkige bruiloftsgast in platte plastic schoenen dan een ellendige die hevig bloedt door haar Charlotte Stone-pumps?

Het is eigenlijk heel meisjesachtig gedrag om comfortabele schoenen te dragen naar de bruiloft van een vriendin, zodat je aan het werk gezet kunt worden om een van de duizenden taken te doen die altijd opduiken op een trouwdag. Ik kan me Qualley al voorstellen in haar bruidsjurk, zich plotseling realiserend voordat ze een hap van de taart neemt dat ze haar kauwgom niet heeft uitgespuugd. Taylor, Cara en Zoë zijn natuurlijk geen hulp op hun stiletto’s. Maar net op het moment dat Qualleys eerste hapje voor altijd ontsierd lijkt te worden, komt Lana op haar platte slippers met een servetje aanrennen. Voor je het weet, is de dag gered door niemand minder dan Lemon Jelly. (Dit is geen reclame, beloofd.)

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.